Saisiko olla lasillinen voileipäkakkua?

Tarjoilepa tämän vuoden juhlissa voileipäkakku kauniissa laseissa. Maljakakut on helppo valmistaa, ne ovat ruokaisia sekä näyttäviä. Voit nostaa laseja kylmästä menekin mukaan, vaikka valmistujaisissa.

Juhlapöytä saa aivan uuden ilmeen tällä modernin tyylikkäällä ja trendikkäällä tarjoiluidealla.

Näistä aineksista syntyy näyttäviä lasillisia suolaista tarjottavaa.

KALAISET MALJAT

noin 16 annosta

400—500 g vaaleaa täysjyväleipää
noin 100 g pakasteherneitä

LOHIMOUSSE
noin 500 g lämminsavulohta (perattuna)
1 prk (2 dl) kuohukermaa
1 rs (200 g) yrtti- tai pesto-sitruunatuorejuustoa
1 rs (250 g) mascarponea
½ sitruunan raastettu kuori ja mehu
1 dl basilikaa silputtuna
1 tl sitruunapippuria

KORISTEEKSI
herneitä
basilikaa
sitruunaviipaleita

ROUHI leipäviipaleet kuorineen muruiksi monitoimikoneessa.

HIENONNA ruodoton kala. Vaahdota kerma.

MITTAA kulhoon tuorejuustot, sitruunan kuori ja mehu, basilikasilppu ja sitruunapippuri. Sekoita sähkövatkaimella seos tasaiseksi. Nostele mukaan kalasilppu ja kermavaahto. Tarkista maku.

KOKOA ainekset kerroksittain kauniisiin laseihin. Levitä pohjalle ensin leipämuruja, sitten moussea ja jäisiä herneitä. Tee toinen kerros ja jätä päällimmäiseksi moussekerros.

KORISTELE annokset ennen tarjoilua muutamalla herneellä, basilikalla ja sitruunaviipaleella.

VINKKI!

  • Tee maljat jo edellisenä päivänä jääkaappiin vetäytymään kelmun peittoon. Koristele vasta ennen tarjoilua.
  • Korvaa savulohi vaikka savusiialla.
  • Lisäsomisteeksi sopivat myös keitetyt viiriäisenmunat.

JUOMAVINKKI

Tarjoa kalakakkulasillisen kera valko- tai roseeviiniä. Kokeile vakiovalikoiman uutuutta italialaista Araldica Primavera Monferrato Chiaretto Rose (9,49 €). Roseeviini on kuiva, miellyttävän marjainen, raikkaan kukkea ja vegaaneille sopiva.

Lohimaljojen kanssa maistuu myös italialainen, vegaaninen Masi Modello Pinot Grigio (11,99 €). Valkoviini on suunmukaisen hedelmäinen ja raikkaan hapokas. Viini on tilausvalikoimassa.

 

SALAMIMALJAT

noin 16 annosta

noin 180 g hapankorppuja
noin 400 g tummaa, pehmeää täysjyväleipää
1 dl pieniä kapriksia

SALAMIMOUSSE
noin 150 g salamia
2 dl kuohukermaa
1 rs (250 g) valkosipulituorejuustoa
noin 200 g aiolia (valkosipulimajoneesia)
½ dl persiljasilppua
½ dl ruohosipulisilppua
½ tl mustapippurirouhetta

KORISTEEKSI
kapriksia
kirsikkatomaatteja
ruohosipulia

HIENONNA molemmat leivät erikseen monitoimikoneessa rouheeksi. Yhdistä murut.

LEIKKAA salami pieniksi kuutioiksi. Vaahdota kerma.

MITTAA kulhoon juusto, majoneesi, yrttisilput ja pippuri. Sekoita ainekset tasaiseksi. Nostele mukaan salamipalat ja kermavaahto. Tarkista maku.

KOKOA ainekset kerroksittain laseihin. Ripottele pohjalle leipämuruja pohjalle, lusikoi päälle moussea ja kapriksia. Tee samoin toinen kerros ja jätä moussea päällimmäiseksi.

KORISTELE annokset kapriksilla, tomaateilla ja yrteillä.

JUOMAVINKKI

Maukkaan lihaisen voileipäkakkumaljan seuraan sopii kevään uutuuksista kätevä litran muovipullossa oleva chileläinen Pop Up Season Cabernet SauvignonSyrah Rose (10,49 €/1 l). Tämä vakiovalikoiman rosee on raikkaan punaherukkainen, yrttinen ja vegaaneillekin sopiva.

Hyvän hinta-laatusuhteen vakiovalikoimaviini, australialainen Lindeman’s Bin 99 Pinot Noir (10,69 e) on marjaisen miellyttävän tasapainoinen, mausteinen ja mainio palanpainike salamimaljojen kumppaniksi.

Valitse varastostasi kauneimmat lasit voileipäherkun tarjoiluun.

Mitä erilaisempia laseja käytät, sen kiinnostavammilta maljakakut näyttävät.

Voileipäkakkulasillisia on helppo lisätä pöytään menekin mukaan. Silloin ne säilyvät raikkaan viileinä.

Maukkaita makuja, iloisia juhlia!

Marita Joutjärvi, ruokatoimittaja

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *