Salaiset helmet, kaunein suomenkielinen sisustuskirja?

Salaiset helmet, koti kuin unelma -kirja ei esittele minimalistisia, pohjoismaisia koteja, vaan kirjan kodeissa on kansainvälinen tyyli, vaikka kodit ovatkin Suomessa.

Salaiset helmet

Kirjan tekijät sisustusarkkitehti Elina Siltanen-Sjöberg, päätoimittaja Kari-Otso Nevaluoma, valokuvaaja Riitta Sourander ja taittaja Viola Minerva Virtamo ovat onnistuneet erinomaisesti Salaiset helmet -kirjan toteutuksessa (Cozy Publishing).

Täytyy tunnustaa, etten ollut koskaan kuullutkaan Elina Siltanen-Sjöbergistä. Toisaalta se ei ole ihme, sillä suurin osa hänen elämästään on kulunut ulkomailla. Elina on opiskellut Lontoossa KLC School of Designissa. Näinä yliopistovuosinaan hän sai syvällisen johdatuksen eurooppalaisiin sisustustyyleihin.

Kun Elina valmistui, hän jäi asumaan Lontooseen ja perusti oman sisustustoimiston. Hän pääsi sisustamaan nimekkäiden asiakkaiden koteja ja täyttämään heidän huikeimmat toiveensa, kuten hän kertoo kirjassa.

Vähitellen Elina toteutti erilaisia projekteja myös koti-Suomessa: Musiikkitalon salien akustiikkajärjestelmästä arvokohteiden silkkiverhojen ripustukseen. Lopulta hän perusti omaa nimeään kantavan sisustusarkkitehtitoimiston.

salaiset helmet aukeama
Kirjassa esiintyneitä koteja ei ole ennen nähty julkisesti, ne eivät ole esiintyneet sisustuslehtien palstoilla.

– Tekstiileillä on sydämessäni erityinen paikka. Niitä on kaikissa sisustuksissani. Pidän tärkeänä, että en käytä eri kohteissa samoja tuotteita, vaan jokainen asiakas saa yksilölliset ratkaisut. Asiakkaani arvostavat tätä, koska monet asiakkaistani tuntevat toisensa ja vierailevat toistensa kodeissa, Elina Siltanen-Sjöberg toteaa.

Harmonia

Elina Siltanen-Sjöberg sanoo, että hän käyttää valkoista väriä hyvin harkiten. Hänen mielestään pohjoismainen valo rakastaa murrettuja maalisävyjä, koska silloin tausta on rauhallinen antaen irrottelumahdollisuuden matoissa, lampunvarjostimissa, verhoissa, sisustustyynyissä jne.

Salaiset helmet pysty
Kirjan kotien omistajat eivät näy nimillään tai kasvoillaan kirjassa.

Ihailen kirjan sisustusten väriharmoniaa, jokainen huonekalu, tekstiili ja esine on mietitty tarkkaan. Niissä on aina yhdistäviä tekijöitä, jotka sitovat sisustuksen eri osat tasapainoiseksi kokonaisuudeksi, vaikka elementtejä olisi runsaasti.

Sisustukset ovat kansainvälistä tasoa – ei siis ihme, että kirjasta on saatavana myös englanninkielinen versio, joka on tarkoitettu kansainvälisille markkinoille.

Kaisa

Elina Siltanen-Sjöbergin nettisivut 

Sisustustrendit 2021: puuta, mielenkiintoisia muotoja ja värejä

kulttuuri kirjallisuus
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *