Naiselo 45+
Naiselo 45+

Sateelta suojassa

Viikon aikana sade on ”yllättänyt” tai ainakin melkein kastellut. Sadesäällä kantaisin mukanani kaunista sateenvarjoa, mutta mistäs sellaisen löytää.

Sateenvarjoasiat ovat ”vainonneet” minua tämän viikon. Ensin etsiskelin kaunista, erilaista, naisellista sateenvarjoa kuvausrekvisiitaksi. Aika huonolla menestyksellä. Tarjolla oli vain tylsiä, järkeviä, kirjavia varjoja. Oli siis tyytyminen perusvarjoon.

Sitten keskiviikkona töistä lähtiessäni alkoi sataa. En tietenkään ollut varustautunut tällaiseen sään muuttumiseen. Tylsää, varsinkin kun sen jälkeen oli työmeno illalla, suoraan töistä.

Olin jo jonkin aikaa ajatellut, että minun pitäisi ostaa katu-uskottava sadetakki, jolla voisin liikkua keskustassa. Sellainen, jota voisin käyttää silloin, kun juoksen tavaran perässä enkä voi pidellä varjoa (kädet täynnä kantamuksia). Jäin ratikassa pois Stockmannin kohdalla ja syöksyin sisään. Takkiosastolta löysin tanskalaisen Ilse Jacobsenin sinisen, polvipituisen. Se pelasti minut kastumiselta ja pääsin työmenoon kuivana.

Mutta palataanpa vielä sateenvarjoihin. Toissaviikkoisella Tallinnan-matkalla kuvasin kivoja vaihtoehtoja, joissa oli aina jokin juju: hauska kädensija, kiva kuosi tms. Miksi minun silmäni ei ole löytänyt tällaisia Suomesta? Olenko kulkenut laput silmillä vai käytämmekö me suomalaiset vain mainosvarjoja?

Kaisa

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *