Naiselo 45+
Naiselo 45+

Sauna kuuluu jouluaaton perinteisiin

Saunakilpailussamme kyselimme lukijoidemme  joulusaunatottumuksista. 90 prosenttia vastanneista kertoo saunovansa jouluaattona. Joulusaunaan luodaan tunnelmaa löylytuoksuilla, vastalla ja kynttilöillä.

punainen-saunamokki

Saunomisella haetaan rauhoitusta

Suurimmalla osalla heistä on oma sauna. Osa saunoo taloyhtiön joulusanassa. Eksoottisin oli avantosauna, jossa pappi käy pitämässä lyhyen joulusaarnan.

Saunominen kuulkuu myös arkirutiineihin. Puolet vastanneista saunoo keskimäärin kaksi kertaa viikossa, muut kerran tai useammin viikossa.

80 prosentilla vastanneista on oma sauna, ja siinä saunotaan etenkin jouluaattona. Loput vastanneista saunovat taloyhtiön, kuntosalin  tai perheen muussa saunassa.

Sini

Kommentit (2)

 1. Arja Juvani

  No en ainakaan minä sauno jouluaattona! Ennen ja jälkeen kyllä. Mutta kun sukujuhlat on edessä en kyllä saunaan mene…. Ihan älytöntä punaposkisena yrittää juhlafiilikseen päätyä!

  • kaisa

   Hei Arja, kiitos kommentistasi. Sukujuhlat eivät kieltämättä ole paras vaihtoehto saunomiselle. Ja voihan ”joulusauna” olla vaikka edellisenä iltana tai joulupyhinä, jos niin haluaa.
   – Kaisa

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *