Sävyä purkista

Tänä kesänä ei aurinko ole hellinyt. Päivetyksestä ei ole tietoakaan.

Olen hyvin vaaleaihoinen enkä edes oikein rusketu. Aurinkoisten päivien jälkeen kasvoni korkeintaan hieman punottaa. Käytän tietysti aurinkosuoja-aineita, etten palaisi.

Vaikka yletön rusketus ei ole edes muotia, on kiva, ettei kasvot ole ihan värittömät ja sääret kuin pakastebroileri.

Onneksi nykyisin on saatavana itseruskettavia, jotka eivät HAISE kissanpissalle tai tee ihoa keltatautia muistuttavaksi.

Olen vuosien ajan käyttänyt Jane Iredalen Tantansia-itseruskettavaa. Se on ohut, geelimäinen ja tuoksuu hyvältä. Sillä saan yllättävän luonnollisen lopputuloksen kasvoille, käsivarsiin ja jalkoihin.

Tänä vuonna olen löytänyt kaksi uutta, mielenkiintoista sävyä antavaa tuotetta, joita käytän säännöllisesti. Vita Liberata -sarjan Self Tanning Night Moisture Mask eli itseruskettava yönaamio. Levitän tätä illalla puhtaille kasvoille – ja aamulla herään terve väri kasvoilla. Näppärää.

Toinen uutuus on L’Oréal Paris Sublime Bronze Summer Legs BB -voide eli jalkojen BB-voide, eräänlainen säärten meikki. Tällä olen saanut hennon värin välittömästi, ihan samalla tavalla kuin kasvoille laitettavasta BB-voiteesta.

Jos tai kun kokeilet itseruskettavia tai muita sävytuotteita, muista, että ne voivat värjätä vaatteita tai kodintekstiileitä. Tosin tahrat lähtevät vesipesussa. Minä olen ratkaissut asian niin, että valkoiset vaatteet suojaan tekstiilisuojalla myös sisäpuolelta niiltä kohdin, jossa vaate voi koskettaa sävytettyä ihoa.

Kaisa

Kommentit (2)
 1. Lady of The Mess
  27.6.2015, 00:59

  Itseruskettavat otan minäkin käyttöön heti, kunhan voin kuvitellakaan jättäväni sukat jalasta – näillä säillä ei ole tarvinnut vielä haaveillakaan.
  Myös minä olen vaalea enkä harrasta auringonottoa, mutta terveen värin kasvoilleni talven kalpeuden ja harmauden jälkeen aion taikoa;)
  Hyvää ja toivottavasti aurinkoisempaa viikonloppua, Kaisa!

  1. Kaisa Virtanen
   27.6.2015, 16:53

   Hei Lady of The Mess, meidän tapamme ruskettua eli ottaa väri purkista tai tuubista on terveellisempi kuin paahtaa itseään auringossa.
   Aurinkoisia ja lämpimiä päiviä odotellessa
   -Kaisa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *