Naiselo 45+
Naiselo 45+

Seinälaattojen maalaus raikasti koko keittiön hetkessä

Lukija kyseli onko kenelläkään kokemusta seinälaattojen maalauksessa. Minulla on, joten tässä meidän keittiön pieni muuttumisleikki. Kyllä se niin on, että uusi maalikerta raikastaa vanhankin pinnan.  Nyt harmittaa, ettei älytty tehdä tätä jo aiemmin. 

Keittiömme seinälaatat ovat edellisen asukkaan perua ja olivat aivan tuliterät, kuten keittiökin, kun ostimme talomme. Vaikka laatat eivät makuumme ole olleetkaan, ovat ne saaneet olla rauhassa. Ruuhkavuosina laattoja tuskin huomasi ja vuosien mittaan silmä on niihin tottunut. Vasta muutama viikko sitten jostain syystä innostuimme.

kaakelimaalaus1 (2)

Marssin Bauhaus-rautakaupan maaliosastolle, jossa ihanan palvelualtis myyjä opasti miten homma pitää tehdä ja mitä siihen tarvitaan. Ostin laattojen pesuaineen, maalin, maaalaustelan ja maalarinteippiä. Rahaa meni noin 70 euroa, muistaakseni.

Siinäpä oma panokseni olikin, sillä mies innostui puuhastelemaan tämän kanssa. Ensin raivattiin pöydät tyhjiksi, pistorasioiden kannet poistettiin ja hanat yms. suojattiin maalarinteipillä. Laatat pestiin tarkoitukseen kehitetyllä pesuaineella, joka poistikin hyvin rasvan ja muun lian.

Sitten vain maalaamaan. Laatan reuna oli muotoiltu hieman kaarevaksi, joten saumat oli maalattava ensin sudilla tarkasti. Sitten sileä pinta rullattiin pienellä telalla. Maali on aika tahmeaa, joten ihan suit sait maalaus ei sujunut, mutta ei se hankalaakaan ollut. Onhan tuossa huima ero jo ensimmäisen maalikerroksen jälkeen.

Yleensä kaksi kerrosta maalia riittää. Meidän laatat olivat niin kirjavia, että tarvittiin kolme kerrosta. Opittiin myös, että maalarinteipit kannattaa poistaa mahdollisimman nopsaan. Maalin kuivuttua teipin liima saattaa repiä maalin mukanaan. Näin kävikin, mutta repeämä  oli helppo korjata.

keittiö5 (2)

Kannattiko? Kyllä kannatti. Olemme tyytyväisiä lopputulokseen. Maalipinta on himmeän kiiltävä. Jos haluaa kiiltävän, maalin päälle voi vielä vetäistä lakkakerroksen. Mutta me tyydymme siis tähän.

Keittiö näyttää siistimmältä ja rauhallisemmalta. Ja myös valoisammalta. Mutta, kuten yleensä remppahommissa käy, muut paikat näyttävät nyt kulahtaneelta. Naapuri, joka tuli katsomaan, totesi, että maalasitte sitten seinät vaaleanharmaaksi. No ei maalattu, ne vaan näyttävät nyt tummemmillta, kun laatat ovat valkoiset. Ja ruokapöydän tuolitkin olisi uusittava ja …..

Sini

Kommentit (2)

 1. Sirkka Järvenpää

  Kiitos tästä, hyödyllinen artikkeli ja havainnollisesti esitetty.

  • sini

   Hei Sirkka

   Kiitos kommentistasi, tulipa hyvä mieli!

   Sini

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *