Naiselo 45+
Naiselo 45+

Sibelius-monumentti koruiksi

Kuvanveistäjä Eila Hiltusen Sibelius-monumentti innoitti kultaseppämestari Mika Tarkkasta, joka suunnitteli itsenäisyyden juhlavuoden 2017 korun.

moment1
Mika Tarkkanen ja Monument-koru.

Ensi vuonna Sibelius-monumentti täyttää 50 vuotta. Ennen valmistumistaan se aiheutti paljon puhetta ja jopa vastustusta. Kun se valmistui, vastustus vaihtui hyväksymiseksi – ja siitä tuli Suomen yksi suosituimmista nähtävyyksistä.

Kun Mika Tarkkasen mielessä oli Monument-korun suunnittelu, hän oli yhteydessä Eila Hiltusen perikuntaan. Keskustelujen ja viestittelyjen jälkeen Tarkkanen sai luvan hyödyntää Eila Hiltusen teoksen muotokieltä korusarjassa.

moment2
Sibelius-monumentin muotokieli on selvästi nähtävissä Monument-korussa.

”Emme ole halunneet, että Sibelius-monumenttia hyödynnetään rihkamassa eikä sen läheisyys saa muuttua markkinapaikaksi. Kun näimme Mikan suunnitelmat, mietimme, mitä äitimme olisi sanonut siitä. Äitimme rakasti koruja, joita hän myös itse suunnitteli elämänsä loppuun. Uskomme, että äiti olisi hyväksynyt Monument-korut”, totesivat Eila Hiltusen lapset, Markku Pietinen ja Piia Virtanen korusarjan julkistamistilaisuudessa.

Naisille ja miehille suunnitellusta korusarjasta löytyvät erihintaiset kaulakorut, korvikset, mansetinnapit ja solmiopidikkeet. Hintahaarukka on laaja: edullisimmat tuotteet maksavat 10-50 euroa, juhlakorumallisto 60 euroa ja keräilykappaleet hopeisina 18 000 euroa (10 kpl) ja kultaisina 60 000 euroa (9 kpl). Eikä tässä vielä kaikki: premium-tason platinasta, timanteista ja suomalaisista jalokivistä tehty uniikkikoru irtoaa miljoonalla eurolla.

Seurasimme lanseeraustilanteessa edullisten Monument-korujen valmistusta: tarkkaa käsityötä.

Kaisa 

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *