Siskonmakkarasoppa valmistuu myös uunissa

Nyt uuni kuumaksi ja siskonmakkarasoppa tulille! Mitä? Kyllä vaan, kokeilepa tutuista keiton aineksista uuniversiota, joka on varsinainen herkku. Uunipellillinen kasviksia ja makkaraa on oiva ateria vaikka hiihtolomalla, ja se maistuu taatusti koko perheelle.

Peltiruoat ovat NIIN käteviä. Tässä siskonmakkarasoppaversiossa tutun keiton ainekset ovat siirtyneetkin ilman nesteitä pellille, ja makkarapallerot saavat nyt poskiinsa kauniin rusketuksen.

Lohko sipulit isommiksi paloiksi. Leikkaa juurekset vaihteeksi suikaleiksi ja perunat veneiksi. Hyvä öljy-maustekylpy takaa maukkaan lopputuloksen.

Ennustettavissa on, että kerran tätä maistettuasi, olet löytänyt uuden lempiruoan.

Kypsennä siskonmakkasoppa-ainekset uunissa.
Tutut siskonmakkarasoppa-ainekset siirtyvät tällä kertaa uuniin kypsymään.

Siskonmakkaraa ”al forno”

4—5 annosta

2 sipulia
4 valkosipulinkynttä
5—6 (noin 600 g) perunaa
2—3 porkkanaa
iso pala (noin 300 g) lanttua
1 (200 g) palsternakka
100 g juuriselleriä
2 rkl rypsiöljyä
2 rkl hunajaa
1 ½ tl timjamia
2 tl oreganoa
½ tl mustapippuria
1 ½ tl suolaa
1 pkt (500 g) siskonmakkaroita

LISÄKSI
persiljaa
aiolia eli valkosipulimajoneesia

Leikkaa juureksit uudenmuotoisiksi.
Leikkaa sopan juurekset samankokoisiksi, niin ne kypsyvät tasaisesti. Perunat kannattaa lohkoa veneiksi.

KUORI ja lohko sipulit.

LEIKKAA kuoritut perunat veneiksi.

KUORI ja leikkaa juurekset tangoiksi.

Mausta juurekset ensin astiassa.
Pyörittele kaikki kasvikset samassa astiassa ensin öljyssä ja hunajassa ja sitten mausteissa. Lisää suola aina viimeisenä.

KUMOA kaikki ainekset suureen kulhoon. Kaada kasvisten joukkoon ensi öljy ja hunaja, jotta niihin tulee mausteille tarttumapintaa. Lisää mausteet ja pyörittele kulhoa ravistellen niin, että mausteet tarttuvat tasaisesti. Lisää suola mukaan viimeisenä.

Kypsennä maustettuja juureksia uunissa 15 minuuttia.
Kumoa maustetut kasvikset ensin leivinpaperin päälle pellille kypsymään noin 15 minuutiksi.

KUMOA kasvikset leivinpaperin päälle uunipannulle ja kypsennä ensin 225-asteisessa uunissa 15 minuuttia.

Lisää siskonmakkarat juuresten joukkoon pellille.
5. Puristele siskonmakkarat palloiksi puolikypsien kasvisten lomaan. Uuni hoitaa koko aterian valmiiksi puolessa tunnissa.

OTA pelti uunista, kääntele kasviksia ja puristele siskonmakkarat suolestaan palloiksi pellille kasvisten lomaan. Työnnä pelti uuniin vielä noin 15 minuutiksi, kunnes kasvikset ovat napakan kypsiä ja makkarat saaneet pintaansa hieman väriä.

Mausta siskonmakkara-annos persiljasilpulla ja valkosipulimajoneesilla.
Ihanan maukas uuniruoka-annos saa loppusilauksen persiljasilpulla sekä aiolilla eli valkosipulimajoneesilla.

RIPOTTELE pinnalle hienonnettua persiljaa ja tarjoa lisänä aiolia.

 Viinivinkki

Siskonmakkarasopan vinkkiviini on pakattu kätevään ja kevyeeseen litteään pulloon.
Viinipakkausuutuus on litteä muovipullo, joka on helppo ja kevyt kuljettaa.

Sisilialaiset uutuudet: kuiva ja hedelmäinen valkoviini Evergreen Catarratto-Pinot Grigio 2019 (10,98 €, tilausvalikoima) sekä mehevä ja tummamarjaisen arominen punaviini Evergreen Rosso Terre Siciliane (10,98 €, tilausvalikoima) ovat luomua ja vegaaneillekin sopivia viinejä. 

Erikoisuutena täysin kierrätysmuovista tehdyt muovipullot ovat litteitä ja jopa 87 % kevyempiä lasipulloon verrattuina. Litteänä niitä on helppo kuljettaa mökille tai retkelle ja säilyttää vaikka jääkaapin ovessa.

Kumpikin viini sopii oivasti myös uunissa valmistettujen juuresten ja siskonmakkaran kanssa.

Marita Joutjärvi, ruokatoimittaja – ohjeet ja kuvat

Lisää helppoja ruokavinkkejä

Sipulikeittö on täydellinen pakkasruoka

Kolme kätevää laatikkoruokaa

Peltiruoka on helppoa kesäruokaa – kokeile blogin suosituinta ohjetta 

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *