Naiselo 45+
Naiselo 45+

Sopiiko vaaleanpunainen aikuiselle naiselle?

Tälle keväälle trendit ennustavat vaaleanpunaisten vaatteiden tuloa.

Näytöslavoilla hennot vaaleanpunaiset asut voivat näyttää kauniilta, jopa houkuttelevilta. Mutta. Haalistunut vaaleanpunainen ja siskonmakkaranvärinen talvisuomalainen? Ei ehkä paras yhdistelmä, ainakaan isona pintana.

vaaleanpunaiset

Vaaleanpunaiset vermeet eivät lisää työuskottavuutta, päinvastoin. Sitä vastoin naistentansseihin se sopii hyvin, koska se viestittää naisellisuutta ja pehmeyttä.

vaaleanpunaiset2

En voi edes kuvitella pukeutuvani vaaleanpunaiseen kotelomekkoon. Näyttäisin siinä yli-ikäiseltä kromosomibabyltä. Sitä vastoin voisin hurahtaa vaaleanpunaiseen kesämekkoon, jos siinä olisi jotain elementtejä, jotka ”rikkoisivat” ylimääräistä makeutta. Ehkä.

Kaisa

Kommentit (6)

 1. Minna

  Tuo taitaa taas olla niitä makukysymyksiä, joista ei voi kiistellä 🙂 Jos mietitään kuka, tai oikeastaan nykyään mikä, instituutio edustaa nimenomaan aikuista naista niin varmaan lähes jokaikinen voi allekirjoittaa, että Chanel on ainakin yksi niistä. Kukapa meistä ei tietäisi Chanelin boukleejakkuja sekä -pukuja, jotka nimenomaan ovat klassisimmallaan eri vaaleanpunaisen sävyissä ja kuka meistä lähtisi kyseenalaistamaan kyseiseen vaaleanpunaiseen jakkupukuun pukeutuneen naisen uskottavuutta millään elämän osa-alueella?

  Toisekseen, jos katselee naisia, joiden päällä noissa muotinäytöksissä vaaleanpunaista on nähty, niin he ovat hyvin usein juuri skandinaavisen vaaleita (eli siskonmakkaranvärisiä ihoiltaan).

  • kaisa

   Hei Minna, kiitos hyvästä kommentistasi.

   Tottahan toki sävy, vivahde ratkaisee tämänkin värin sopivuuden. Kun värejä on tutkittu, niissä on todettu, ettei vaaleanpunainen mekko tms. lisää työuskottavuutta.

   Muotinäytösten naiset (= lähes tytöt) ovat niin nuoria (ikä max 20 v) ovat niin hyväihoisia ja taitavasti meikattuja, että heille sopii mikä tahansa.
   -Kaisa

 2. Adriana Germain

  Hei Kaisa! Kävin juuri ostoksilla ja ostin kolme vaaleanpunaista vaatetta. Ihan ex-tempore, vaikka tavallisesti ostan mustaa ja harmaata. Ajattelin, että elämän on oltava iloista. Siksi ilostuin, kun avasin fb:n ja näin kuvat. Arvostan myös kommenttejasi, mutta minulle vaalenpunainen sopii ja voin ihan hyvin kuvitella pukeutuvani siihen vaikka joka päivä. Ja aikuinen nainen… mikä se sellainen tylsimys on?

  • kaisa

   Hei Adriana, ihanaa, että repäisit ja ostit jotain muuta kuin tuttua mustaa ja harmaata.

   Ja tietysti vaaleanpunaisessa ratkaisee sävy, vivahde, kuten muidenkin värien kohdalla.

   Eikä aikuisen naisen todellakaan tarvitse olla tylsä, päinvastoin.
   -Kaisa

 3. Adriana Germain

  Asun enimmäkseen ulkomailla ja olen hämmästynyt suomalaisen naisen hyvästä ihosta. Kosteus on tehnyt sille hyvää. aurinko ei turmellut,
  siskonmakkarasta ei puhettakaan. Etkä varmaankaan näytä kromosomibeibiltä. Pinkkiä ylle, Kaisa!

  • kaisa

   Hei Adriana, kiitos kommentistasi. Kosteus tekee iholle hyvää, mutta onhan meillä näillä leveysakseleilla muita ihoon liittyviä haasteita: kuiva huineilma, tuuli, pakkkanen ja vielä sauna.
   Mutta joka tapauksessa hienoa, että näet asian noin. Iloitsemme siitä.

   Pinkki on ehkä liian raju minulle, mutta voisin pukea päälleni jotain roosaa (vahvempi kuin vaaleanpunainen ja ”miedompi” kuin pinkki). Tosin yhdistäisin sen mustaan tai harmaaseen ja vain piristeenä.
   -Kaisa

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *