Sosiaalinen media: mörkö vai mahdollisuus? Vol 2

Edellisessä osassa Nina Enroth kertoi miksi kannattaa olla Facebookissa ja Instagramissa. Jos ne ovat jo hallussa, kiinnostaisiko sinua myös nämä?

Pinterest

Pinterest on kuin mood board tai leikekirja netissä. Käyttäjät keräävät kuvia luomiinsa kansioihin. Kuvia voi nappailla netistä tai lisätä omalta koneelta. Yleistä sisältöä ovat esimerkiksi muoti, kauneus, sisustus, ruoka – kaikki visuaalinen. Pinterestiä käytetään inspiraation lähteenä, haaveilupaikkana ja muistitauluna. Omien kansioiden täyttämisen ohella kannattaa seurata kiinnostavia muita käyttäjiä ja koukuttua heidän löytämiinsä helmiin. Myös Pinterestin avulla voi kertoa itsestään ammatillisia asioita. Pinnaamalla oman alan kuvia ja infograafeja tai seuraamalla oikeanlaisia tilejä voi antaa itsestään professionaalin vaikutelman.

Twitter

Twitteristä on Suomessa muodostunut kanava, jossa keskustellaan ajankohtaisista asioista ja viestitään mediassa pinnalla olevista ilmiöistä. Lyhyiden twiittien avulla voi kertoa mielipiteensä ja kommentoida muiden julkaisuja. Twitteriä hyödynnetään usein myös tv-ohjelmien kommentointikanavana.

Snapchat

Instagramia privaatimpi lyhyiden videoiden ja kuvien Snapchat on pinnalla nyt. Perusajatus on, että omalle tilille tehdään julkaisuja, jotka katoavat näkyvistä vuorokauden kuluttua. Some-trendsetterit ovat tällä hetkellä siirtäneet aktivisuuttaan Instagramista Snapchatiin. Kannattaa käydä tutustumassa! Snapchat eli snappi eli snäppi toimii vain älypuhelimella.

Blogit

Blogeja on monenlaisia: päiväkirjatyyppisiä teksti ja kuva -blogeja, tiettyihin aiheisiin keskittyneitä blogeja, videoblogeja eli vlogeja, yritysblogeja… Blogin pitäminen antaa mahdollisuuden ilmaista itseään verkossa muita some-väyliä syvällisemmin. Usein blogi toimiikin henkilön tai yhteisön some-kotipesänä, jonne linkitetään muista kanavista.

Valtaosa bloggaajista pitää blogia harrastusmielessä. Joillekin siitä on kuitenkin muodostunut työ. Jos tavoittelee tienestejä bloggaamisesta, suosittelen, että sitä tehdään suunnitelmallisesti ja säännöllisesti – siltikin onnistuminen on myös onnesta kiinni.

Omalla nimellä tai muuten helposti tunnistettavasti bloggaaminen on sekä mahdollisuus että riski. Oman julkisuuskuvan pohtiminen voi tuntua taviksesta hassulta, mutta ei ole ollenkaan liioteltua. Bloggaamista kannattaa kuitenkin kokeilla, jos se yhtään kiinnostaa. Blogin kautta on mahdollista saada uusia, samanhenkisiä kavereita ja verkostoitua myös erilaisten yhteistyökumppanien kanssa.

LinkedIn

CV verkossa, julkinen työnhaku- ja ammattimainen verkostoitumiskanava, paikka omien työhön tai alaan liittyvien kirjoitusten, linkkien ja materiaalien julkaisuun – LinkedIn on ammatillinen some-kanava. LinkedIn-profiilin voi linkittää työhakemuksiin ja on yleistä, että rekrytoijat tutustuvat potentiaalisiin työnhakijoihin LinkedInissä. Voi vaikuttaa oudolta, jos profiilia ei löydy, joten sellainen kannattaa luoda ja pitää ajan tasalla.

Nina Enroth

Äitiysvapaileva projektijohtaja viestintätoimisto Drumista (drum.fi), verkkaribloggaaja (lily.fi/blogit/ninan-verkkareissa)

Kuva Azzurro Models

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *