Sukkahousut vai ei?

Muistatko elokuisen videomme, josta katsojien piti etsiä virhe? Harva huomasi, että virhe liittyi kenkien ja sukkahousujen yhteyteen.

Muoti suosii avokärkisiä avokkaita ja sandalettejä. Moni juhliin – ja miksei muihinkin tilaisuuksiin – pukeutuva pähkäilee, pitäisikö tällaisten kenkien kanssa laittaa sukkahousut vai jättää ne pois. Tai jos verhoaa säärensä sukkahousuilla, millaiset ne pitäisi olla.

Jos kengät ovat umpikärkiset, valinta on helppo. Silloin sukkahousuissa tai stay upeissa voi olla kärkisaumat ja   -vahvikkeet. Mitä arvokkaammat juhlat ovat kyseessä, sitä ohuemmat sukkahousut tai stay upit ovat tyylikkäämmät. Kevyt juhlapuku ja paksut sukkahousut eivät kuulu etikettipukeutumiseen – ihan kuin paljaat sääretkään eivät kuulu.

Jos valitset open toe -kengät, joissa on vain pieni ”kurkistusaukko” kärjessä, valitse sukkahousut tai stay upit, jotka  jättävät varpaat paljaaksi tai umpikärkiset, joissa ei ole kärkivahviketta eikä -ommelta.

Sandalettien, jossa varpaat jäävät selvästi näkyviin, kanssa tyylikkäin vaihtoehto on open toe -sukkahousut tai -stay upit. Silloin sääret on verhottu seitinohuesti, mutta varpaat jäävät paljaaksi. Muista kuitenkin hoitaa jalkasi ja lakata varpaankyntesi huolella.

Iloisia juhlia!

Kaisa

Kuvassa vasemman puoleisessa jalassa on open toe -stay upit ja oikean puoleinen jalka on paljas. Huomaatko, miten ohuet stay upit silottavat säärtä?

Open toe -stay upit jättävät varpaat paljaaksi. Stay upit Falke

Umpikärkisten kanssa voi käyttää myös kärkivahvikkeellisia ja -saumallisia sukkahousuja. Ohuet sukkahousut sopivat hyvin juhliin. Sukkahousut DIM

Open toe -kenkien kanssa on hyvä valita sukkahousut, joissa ei ole kärkisaumoja ja -vahvikkeita. Sukkahousut DIM

 

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *