Sukkahousut vai ilman?

Pukeutumisen tulisi lähteä mittasuhteista ja tilanteesta. Sen vuoksi päivettyneet, paljaat sääret eivät ole aina paras vaihtoehto, vaikka se olisi muotia.

Sukkahousut tai sukat kuuluvat huoliteltuun pukeutumiseen. Arvokkaat juhlat ja paljaat sääret eivät kuulu yhteen. Eikä korkeassa asemassa olevan liikenaisen pitäisi töissä kulkea ilman sukkahousuja tai sukkia.

Liian kuuma?

Kun olen keskustellut naisten kanssa, miksi he eivät käytä sukkahousuja kesällä, monet toteavat niiden olevan liian kuumat.

Minä en ole kokenut asiaa samoin, sillä kesällä siirryn todella ohuisiin sukkiksiin. Juhlissa verhoan jalkani 8-12 –denierisillä ja arkena sujautan sääriini stay upit tai 15-denieriset sukkikset. Ne eivät lämmitä, vaikka haluaisi.

Näitä seitinohuita sukkiksia on mm. Dimillä, Falkella, Philippe Matignonilla ja Wolfordilla.

Stay upit ovat hyvät, jos sukkahousut tuntuvat ”ahdistavilta”. Silloin vain pitää muistaa rasvata säärensä niin aikaisin, että vartalovoide ehtii imeytyä ennen sukkien pukemista. Muuten silikoninauhat eivät pidä, ja sukat valuvat nilkkaan.

Millaiset?

Ei ole kuitenkaan sama, millaiset ne sukkahousut tai sukat ovat.

Suomalaiset rakastavat siskonmakkaranvärisiä, superkiiltäviä sukkiksia.

Apua!

Niissä sääret näyttävät helposti turvotetuilta karjapaimenensääriltä. Kiilto saa sääret näyttämään todellista tuhdimmilta. Kun vielä värikin on olmi, paksuntava vaikutus vain lisääntyy. Silloinhan ne eivät sovi paksupohkeisille, mutta ovat omiaan hoikkasäärisille.

Entä sitten verkkosukkahousut? Niissä monien sääret näyttävät paistoverkkoon sullotulta joulukinkkurullalta. Onko se sitten kiva?

Kiilto, suurin osa kuvioista, pitsit ja verkot on siis syytä unohtaa, jos sinua ei ole siunattu rotusäärillä.

Useimmiten paras kesävaihtoehto on päivettyneen ihon väriset vaihtoehdot. Katso kuitenkin muualta paljaaksi jäävän ihosi sävyä valitessasi oikeaa vivahdetta.

Kaisa

Kommentit (3)
 1. Lueskelin näitä kirjoituksia vasta nyt, kun löysin blogin..toisen blogin kommentointisi perusteella.

  En käytä aina sukkiksia, kun en löydä mukavia (jotka ei hajoo päälläni..yleensä hajotan ne pukiessa ja viimeistään kun riivin epätoivolla valuvia takas päälleeni).
  Olen vain 175cm pitkä, mutta mulla on lyhyt selkä ja olen läski. Pallo tikkujen päällä.
  Lahkeen sisäpituus farkuissa on 85cm sopiva. Yleensä ostamissani sukkahousuissa haarakiila jää liian alas, sisäreiden päälle (koot 46…48), isommat koot 50…58 taas loppuillasta löystyvät ja ovat nilkankohdalla makkaralla…

  Ja oon kokeillut 5denieri…70deniäriä välimallit.
  Joistain stay up sukkiksista, sain ihottuman…niissä oli sellainen kuminen silikooni ylhäällä.

  Sukkahousuteemaa tältä pohjalta ehdotan uudeksi aiheeksi 🙂

  1. Kaisa Virtanen
   3.7.2016, 17:42

   Hei Mari, kiitos vinkistä. Palaamme joskus syksyllä sukkahousuasiaan.
   -Kaisa

   1. Sari Jussila
    20.8.2016, 21:30

    Veikkaan, että sukkahousut on itselläsi vasemmassa jalassa (vai onko se stay-up sukka, sukkahousuthan on pari!) Alemmassa kuvassa sinulla on sitten joko sukkahousut tai stay-upit molemmissa jaloissa(?)
    Ihan lämpimät sävyt, itse tykkään myös ”bronze” värisävystä, joka on kans aika kiva.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *