Naiselo 45+
Naiselo 45+

Suljetun oven takana pyytää nöyränä apua

Elämässä herra keikuttaa, oli mummoni suosikkisutjauksia. Se tuli äsken mieleen, kun matkani katkesi suljettuihin oviin. Sitä ennen kuului rätinää ja pauketta, sitten pieni pudotus ja täysstoppi. 

Minä ehdin muutamassa sekunnissa kelata loppupäivän aikataulun, mitä pitää perua ja ennen kaikkea kuinka minun pitää maastoutua, jos hissi putoaakin vielä alemmaksi.

Hissi1

Jämähdin siis toimistomme hissiin. Kaikki oli hyvin kun astahdin hissiin, nappaisin auton alle, ajaisin kaupunkiin laitepilatekseen, sitten siitä perheen kanssa ravintolan kautta konserttiin. Näytin tunnistekorttia ja painoin nappia. Hissi lähti liikkeelle, kunnes meteli alkoi ja hissi pysähtyi. Hetken kuluttua matka jatkui heilahdellen ja pysähtyi äkkitöyssyyn. Ja siihen jäätiin.

Enpäs olekaan koskaan aiemmin jäänyt hissiin. Ensimmäisenä tuli mieleen ottaa rennosti. Muistin, että minulla on vesipullo ja banaani mukana. Ei siis tulisi hätää, jos pelastaja ei kovin nopeasti tulisikaan. Kuulin, kuinka ulkopuolella liikkui vielä joku, joten hän alkoi heti tutkimaan tilannetta. Kävi painelemassa nappeja muissa kerroksissa ja yritti kammeta ovea auki ulkopuolelta.

Mikään ei auttanut. Soitin päivystysnumeroon. Onneksi oli kännykkä mukana! Puhelimeen vastattiin nopeasti ja ensimmäiseksi varmistettiin, että minulla on kaikki hyvin ja etten alkaisi panikoida. Pysyin rauhallisena, sillä en pohde ahtaanpaikankammoa ja muutenkin ajattelen suhtjärkevästi tällaisissa tilanteissa.

Soittelin tilanteen heille, jotka odottivat minua ja jäin odottamaan apua. Puolen tunnin kuluttua olin jo ulkona.

Mitä opin. Älä liiku minnekään ilman kännykkää. Pidä aina kännykän vara-akku mukana ladattuna. Ota rauhallisesti, luota, että saat apua. Ja kävele portaat aina kun se on mahdollista. Tosin niissäkin saattaa kompastua.

Ovia ei saa kammeta väkisin auki tai ainakaan niistä ei saa yrittää poistua. Kun hissi on rikki, se voi yhtäkkiä nytkähtääkin liikkeelle ja poistuja puristua oven väliin.

Sini

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *