Suojaa ihosi

Jos haluat ihosi pysyvän kauniina ja kimmoisana, suojaa se hyvin auringolta läpi kesän. Suojaamisesta huolimatta iho ruskettuu – ehkäpä kauniimmin kuin punoituksen tai palamisen kautta.

Katselin etelänlomani aikana kauhulla auringossa tuntikausia punakkana makaavia pohjoismaalaisia kalpeanaamoja. Ihon grillaaminen aloitettiin aamulla kahdeksalta ja viimeiset sinnittelivät auringossa vielä iltakuudelta. Sama aurinkovoidepurkki nökötti vieressä kuumassa auringossa koko viikon.
Meni pieleen kaksi yksinkertaista asiaa: liian suuri kerta-annos aurinkoa ja liian vähän suojavoidetta sen aikana.

Kovin monella tuntuu olevan omituinen viha-rakkaussuhde aurinkosuojatuotteisiin. Pelätään, ettei iho rusketu ja vähätellään ihon punehtumista tai palamista. Milloin suojatuotteet ovat minkäkinlaista myrkkyä ja korvikkeita haetaan vaikkapa ruokaöljyistä. Toki tunnustetaan, ettei ruokaöljyn suojakerroin ole kuin 4, mutta jotain mystistä suojaa siitä kuitenkin löytyy. Mitä?

Mutu-tietoon uskominen on omituista, sillä aurinkotuotteet ja niiden suojaamiskyky ovat yksi tutkituimmista kosmeettisista asioista. Mutta kuten usein kosmetiikasta puhuttaessa, myös tässäkin asiassa huuhaatarinat myyvät ja koetaan uskottavammiksi kuin tieteellisesti tutkittu fakta.

Minä liputan tutkimuksen ja tieteen puolesta. Käytän aurinkovoiteita rutkasti, vaikka kuulunkin siihen ihotyyppiin, joka kestää aurinkoa ja palaa erittäin harvoin.
Olen kevään aikana kokeillut lukuisan määrän aurinkotuotteita. Nappasin lomalleni etelän aurinkoon mukaan muutaman suosikin.

Nuxe Sun Tanning oil for face and body SK 30 -aurinkosuojaöljy kasvoille ja vartalolle, 150 ml 29 e.
Kuivaöljymäinen, imeytyi suht nopeaan, ihana tuoksu. Öljy tuntui kuitenkin kuumassa auringossa turhan täyteläiseltä. Käytin iltapäivän suihkun jälkeen dekolteelle, käsivarsiin ja sääriin illansuuaurinkoon, sillä öljy jätti ihon kauniin satiinimaiseksi ja sileännäköiseksi.

Eucerin Sun Lotion Extra Light SK 30, 150 ml 20 e.
Uudenlainen notkean kevyt koostumus, levittyi ja imeytyi hyvin. Tuntui samettisen kosteuttavalta iholla. Minun suosikkini näistä.

Nivea Sun Protect & Refesh Invisible Cooling Sun Spray SK 30, 200 ml 14,90 e.
Iholla viileältä tuntuva suihke tulee ulos runsaana ja leveänä. Helppo levittää myös hentoisessa tuulessa, sillä suihku on sen verran ponteva, ettei aine leviä taivaan tuuliin. Miehen suosikki, helppo levittää karvaisellekin iholle.

Garnier Ambre Solaire UV Sport SK 30, 75 ml 8,90 e.
Molempien suosikki lenkillä, ei valunut hikoillessakaan silmiin ja pysyi iholla pienen vedessä lotraamisenkin. Jos treenaat auringossa ja hiki valuu, kokeile!

Vichy Idéal Soleil SK 30 Bronze on sävytetty aurinkosuoja kasvoille, 50 ml 24 e.
Korvasin tällä meikkivoiteen, häivytti myös tummia silmänalusia. Sävy saattaa levitettäessä näyttää väärältä, mutta yllättävän hyvin se kuitenkin sopeutui ihon sävyyn. Tuntui kosteusvoiteelta.

Sisley Sunleÿa Age Minimizing Sk 30 -voide, 50 ml 218 e
Tässäpä mielestäni täydellinen hoitovoide kesäksi. Kosteuttaa, ehkäisee ryppyjä ja suojaa hyvin. Jos minulla olisi varaa, käyttäisin vain tätä kasvoille kesän ajan. Ihana ylellinen tuntu ja tuoksu.

Mary Cohr SK 30 -silmänympärysvoide, 15 ml 50 e.
Tämä on ollut luottotuotteeni jo pari kesää ja toimi edelleen hyvin kovassakin auringossa. Levitin tätä tuplasti silmänympärysiholle, sillä silmänalueeni punoittaa herkästi aurinkolasien reuna-alueilta. Ei levinnyt silmiin, vaikka silmät hieman vetistivätkin kovassa tuulessa.

Sini

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *