Suojaa kynsiin

Se ken keksi geelikynsilakan, saa minulta tuhannet kiitokset. Geelilakkaus pelastaa nykyisin etenkin varpaan kynteni.

Tänä vuonna kynsiini on ilmaantunut pitkittäisrantuja ja kynnet ovat muuttuneet entistä ohuemmiksi ja kuivemmiksi. Kävin jopa lääkärillä kyselemässä, mikä vikana. Lääkäri oli samaa mieltä kuin kynsiteknikot, joilta myös neuvoja kyselin. Ongelma liittyy ikään, eikä sille ole mitään tehtävissä. Toki tutkittiin, että terveydentilani on ok.

Tilanne on ongelmallinen etenkin varpaankynsissä, sillä ne lohkeilevat treeneissä ja menevät tohjoksi kapeissa kengissä. Yksi kynsi on tapaturman seurauksena pysyvästi halki. Käsien kynnet näyttävät epäsiisteiltä, sillä lakka lohkeilee ja repaleiset kynnet tarttuvat milloin mihinkin. Rasvauksesta ja päivittäisestä kynsiöljyjen käytöstä on toki hieman apua. Molemmat asiantuntijat vinkkasivat, että kynsilakka todennäköisesti helpottaa tilannetta.

Niinpä sitten kokeilin keväällä sormien kynsiin Shellac-geelilakkausta helsinkiläisessä Blue Lagoonissa. Lakkaus sujui reilussa puolessa tunnissa. Kynnet pysyivät siisteinä noin 10 päivää. Sen jälkeen reunat alkoivat irrota, jolloin poistin lakan itse asetonipitoisella kynsilakanpoistoaineella. Kätevää.

Lomalla lakkasin sormenkynnet kynnet itse. Suosikkejani ovat Isadoran, Lumenen, Opin, Helly Hansenin ja Diorin geelilakat. Toki muitakin on, mutta näihin olen jämähtänyt. Ne pysyvät noin viikon, kunhan muistaa lakata hyvin myös kynsien päät.

Varpaiden kynsiin kokeilin Orlyn geelilaukkausta, joka tehtiin Helsingin Stockmannin 7. kerroksessa olevassa Kynsistudio Nail Care Lisissä. Geelilakka on piilottanut myös haljenneen kynnen halkeman ja kynsi näyttää aivan ehjältä. Myös muut varpaankynnet ovat pysyneet ehjinä ja lakka kauniin kiiltävänä. Kasvurajan ilmestyessä kynsiin olen lisännyt samanväristä tavallista lakkaa. Nyt puolentoista kuukauden kuluttua geelilakkauksesta on aika tehdä sama homma uudestaan.

Suosittelen geelilakkoja, jos haluat päästä helpolla tai kynnet kaipaavat lisävahvistusta ja suojaa.

Sini

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *