Suomen parhaat munkit

Jos haluat syödä hyviä munkkeja, suuntaa Kuopion torille ja siellä Hanna Partasen kojulle.

Muistan jo lapsuudesta, miten keskustassa käydessä Hanna Partasen munkki tai Truben omenahyve oli jonkin asteinen kohokohta. Nykyisin käyn Kuopiossa muutaman kerran vuodessa. Valitettavasti aina en ehdi piipahtaa torilla Partasen kojulla.

Perinteinen Hanna Partasen leipomo sijaitsee edelleen Kasarminkadulla, ihan keskustassa. Sieltä tai torikojusta voi käydä ostamassa munkkien lisäksi kalakukot, riisipiirakat tai lihapiirakat. Riisipiirakat ovat isoja, noin 10-senttisiä, ihania. Lihapiirakoista en sano mitään, koska en syö sellaisia. (Paitsi tämän kesän Oopperajuhla-reissulla erehdyin ottamaan suomaisen lörtsyn, joka oli kuin tiejyrän alle jäänyt lihapiirakka. En pystynyt syömään sitä kokonaan. Tuollaiset eivät vain ole minun juttuni.).

Moni satunnainen Kuopiossa-kävijä tai muualla Savonmailla kulkeva sotkee kahden Partasen tuotteet keskenään. Hanna Partanen on nro 1, ehdottomasti. Irene Partanen on se, johon Hannan tuotteet sotketaan. Jos et muista, mene siihen torikojun jonoon, joka on pisin. Kuopiolaiset kyllä tietävät, mistä löytyvät ne parhaat. Kalakukkojakin Hannan leipomossa on leivottu samalla reseptillä jo vuodesta 1930. Perinteet ovat kunniassaan.

Kaisa

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *