Suosi suomalaista ruokaa, vol 2

Me jokainen voimme myös ruokaostoksilla vaikuttaa, miten suomalaiset yritykset pärjäävät. Olen aikaisempaa kiinnostuneempi ruuan alkuperästä. Haluan suosia lähiruokaa mahdollisimman paljon. Toisella tilalla tulee suomalaisuus, vaikka sitten kauempana tuotettu ruoka. 

Piipahdimme Sinin kanssa viestintätoimisto Akvamariinin taannoisessa Foor for Media -tapahtumassa, jonka ruokatoimittaja Tiina Rantanen oli koordinoinut. Tilaisuudessa me tavalliset toimittajat ja bloggaajat saimme tutustua ruokapuolen uutuuksiin. Ennen kaikkea kiinnostuimme suomalaisista tuotteista.

Vegaaneille sopii Pirkan maidoton jäätelö. Maistoin tätä tilaisuudessa ja nyt olen syönyt yhden paketillisen tätä herkkua. Mustaherukkajäätelö maistui aidolta, herkullista. Muina makuina sitruuna ja mango-passio. Jätskit tehdään naapurikaupungissa, Espoossa, eli ovat lähiruokaa.

Pidän saaristolaisleivästä, vaikka en syökään sitä jatkuvasti. Tuoppi Mallasmestarin saaristolaisleipä oli miellyttävä tuttavuus. Leipä ei ole valmis, vaan se myydään pakkauksessa, jossa on kaikki tarvittavat aineet paitsi vesi. Leipä on helppo valmistaa. Ja voi, mikä ihana tuoksu leviää keittiöön. Seuraavan pakkauksen ostan mökillä paistettavaksi. Siellä leipomisen pitää olla superhelppoa, ja tämä saaristolaisleipä on sitä.

Pauligin kaupunkikahvit: New York, Havana ja Parisien ovat kiva lisä kahvitarjontaan. Pidän tummapaahtoisista kahveista, joten uudesta tuttavuudesta Havana tulee varmaan yksi suosikeistani. Parisien-kahvista keitän maitokahvit. New York -kahvin paahto on keskitumma, joten se sopii hyvin sellaisille, jotka eivät pidä kaikkein tummimmista laaduista, mutta eivät kuitenkaan tyydy vaaleapaahtoiseen.

Kauravälipala Yosaan olen tutustunut jo aikaisemmin. Nyt sarja on laajentunut kaurafraichella. Mielenkiintoista, sillä se on maidoton, laktoositon, soijaton ja säilöntäaineeton. Tätä kokeilen, kun vieraaksi tulee ruokarajoitteinen vieras.

Valion Gefilus Smoothiet sopivat pieneksi välipalaksi. Vaikka teen itse smoothiet, poikkean joskus työpäivän juoksujen aikaan kaupasta ostamassa valmiin smoothien. Gefiluksen mango miellytti maultaan. Toisena vaihtoehtona on mansikka-banaani.

Kaisa

Tämä postaus on Naiselo45+ -blogin suomalaisuus-kampanjan osa, ei kuitenkaan kaupallinen yhteistyö. Haluamme nostaa suomalaista eri alojen tuotteita esille. Ehkäpä osa lukijoista alkaa entistä enemmän suosia suomalaisia hyödykkeitä. – Lue myös suomalaiseen pukeutumiseen keskittynyt postaus.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *