Suuntana Tukholma? Pari menovinkkiä

Oletko menossa Tukholmaan? Kyllästyttääkö lampsia päämäärättömästi pitkin katuja? Tässä sinulle pari käyntikohdetta, jotka tekivät minuun vaikutuksen.

Taannoisella Silja Linen lehdistömatkalla kävimme erilaisella kiertoajelulla – vai pitäisikö sanoa veneilyajelulla?

Oceanbus järjestää kiertoajelun, joka hoidetaan yhdistelmäkulkuneuvolla: maalla se kulkee pyörillä aivan kuin linja-auto, mutta syöksyessään veteen se etenee kuten vene. En ymmärrä, miten se teknisesti on mahdollista.

Kulkuneuvo näyttää villiltä linja-autolta. Aluksi kiersimme pienen lenkin keskustassa, kunnes siirryimme veteen. Siinä vaiheessa kännykkäkamerat ”lauloivat”, vettä pärskähti avoimista ikkunoista vähän käsille ja muutama kiljahduskin pääsi, riemusta.

Oceanbus-kulkuneuvo näyttää villiltä.
Kulkuneuvon etuosa on saanut vaikutteita haista.

Oli kiva katsella Tukholmaa vesiltä. Koko kiertoajelun opas selitti hauskalla tavalla reittiä. Tunnin kierros meni todella nopeasti ja oli mielenkiintoinen kokemus.

Vesiltä katsottuna Tukholma näytti erilaiselta.
Kaunis sää kruunasi kiertoajelun.

Kiertoajelu lähti Strömgatanilta, siis ihan keskustasta. Lippujen hinta on 290 SEK. Vielä tänä syksynä on mahdollisuus päästä tällaiselle mielenkiintoiselle kiertoajelulle, sillä Oceanbus-ajelut jatkuvat 31.10.2019 saakka, talvella ymmärrettävistä syistä niitä ei järjestetä ja sitten homma jatkuu taas keväällä.

Voit tutustua kiertoajeluun ja varata liput tästä linkistä.

Teetä ja värikästä sisustusta

Joko tunnet Svenskt Tenn -sisustustuotteet, ne värikkäät, kuviolliset kankaat, tyynyt, pöytäliinat yms.? Minä tutustuin niihin vuosia sitten. Silti en ollut koskaan käynyt yrityksen lippulaivamyymälässä Tukholmassa. Oletkos sinä piipahtanut siellä katsastamassa väriloistoa tai jopa ostanut jotain?

Sitä en tiennyt, että Svenskt Tenn -myymälän ylimmän kerroksen Tea Roomissa on mahdollisuus nauttia teetä aitoon englantilaiseen tapaan. Teemenuvaihtoehtoja on useampia alkaen aamupäiväteestä. Esimerkiksi iltapäiväteemenu maksaa 450 SEK ja siihen sisältyy teen lisäksi reilu katkarapuleipä, skonssit, makeat ja lasillinen samppanjaa. Ja voin todeta, että tuon jälkeen ei ainakaan minulla ollut nälkä. Se korvasi hyvin lounaan.

Iltapäiväteemenu on runsas.
Teevaihtoehtoja on monta.

Voit tutustua Svenskt Tenn Tea Room –menuvaihtoehtoihin täältä.

Iltapäiväteen jälkeen kiersimme vielä myymälässä ja ihastelimme kuosien ja värien sinfoniaa.

Svenskt Tenn tunnetaan väreistään ja kuoseistaan.
Svenskt Tenn -myymälä on osoitteessa Strandvägen 5, kivenheiton päässä Oceanbus-lähtöpaikasta.

Kaisa

matkailu ruotsi
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *