Suuvesi raikastaa ja viimeistelee puhdistuksen

Kaupallinen yhteistyö: Listerine

Hampaiden ja suun hygienia on ollut tänä syksynä meidän kiinnostuksen kohteena tavallista enemmän, kun olemme käyttäneet säännöllisesti suuvettä. Olemme joskus aikoinaan käyttäneet suuvettä sattumanvaraisesti tai kuuriluontoisesti, mutta nyt olemme lisänneet sen aamu- ja iltarutiineihimme.

Suuveden etuihin kuuluu, että harjauksen jälkeen puolen minuutin suuvesipurskuttelu on saanut hampaat tuntumaan erityisen puhtailta ja hengityksen raikkaalta. Joidenkin mielestä sillä voidaan ehkäistä myös kariesta ja ientulehduksia. Jotkut ammattilaiset myös toteavat, että hammaskiveä muodostuu vähemmän.

Tuttu hammaslääkäri totesi, että jos suussa olisi tehty kirurgisia toimenpiteitä, hoitavat suuvedet kuuriluontoisesti käytettynä ovat hyviä desintointimielessä.

On kuitenkin syytä muistaa, että suuvesi EI korvaa hampaiden huolellista harjaamista ja hammasvälien puhdistusta, sillä suuvettä käytetään vain näiden lisäksi.”

Kun meille ehdotettiin Listerine-suuvesien testaamista, ensin emmimme. Paneuduimme merkin taustoihin ennen kuin päätimme. Merkin pitkä historia ja lukuisat testit vakuuttivat meidät.

listerine
Suuveden jälkeen suu tuntuu raikkaalta kuin pakkasaamu.

Listerine on peräti 130 vuotta vanha keksintö, ei siis mikään nykypäivän hössötys. Aluksi liuosta käytettiin antiseptisena aineena leikkauksissa ja vuonna 1895 sitä alettiin käyttää hammashuollossa antiseptisenä aineena. Tuotetta on testattu tieteellisesti. Sitä käyttää yli miljardi ihmistä ympäri maailmaa.

Listerinessä on alkujaan kasviperäisten eteeristen öljyjen yhdistelmiä, jotta suuvesi vähentäisi tehokkaasti bakteereja ja plakkia.Eteeriset öljyjen aktiiviset molekyylit tehoavat plakkikerrokseen, jolloin se irtoaa hampaista. Niissä on myös 0.05 % fluoria. Fluoria sisältäviä tuotteitahan on hyvä käyttää, jotta karies ei jylläisi suussa. Myös kuivasuiset henkilöt voivat saada apua suuvedestä.

Suuvettä käytetään aamuin illoin hampaiden harjauksen ja hammasvälien puhdistuksen jälkeen. Nestettä otetaan 10-20 ml, purskutellaan puolesta minuutista minuuttiin suuvedestä riippuen ja syljetään pois. Sen jälkeen ei enää huuhdota suuta.

listerine ja ruusut

Mitä mieltä olimme tuotteista?

Listerine-tuotteita on kuutta erilaista: Teeth & Gum Defence ja Zero raikastava suun, hammaskiveä vastaan Total Care ja Total Care Zero, valkaisuun Advanced White ja kariesta vastaan Professional Fluoride Plus. Tässä linkki tuotteisiin. Me kokeilimme parin pullon verran kahta eri tuotetta. Lue alta, mitä mieltä olimme näistä.

Sini kokeilutuote oli Advanced White:
Lupaus: Poistaa värjäytymiä hampaista ja ehkäisee uusien syntyä, ehkäisee plakkia, torjuu suun bakteereja, vahvistaa hampaita ja raikastaa hengityksen.

– 10 ml minuutin ajan purskutellen aamuin illoin ei ole työlästä
– purskuttelin alkuun koko suussa, tuntui aika tymäkältä ja mietin kuivattaako suuvesi limakalvoja
– muutin taktiikkaa ja nyt purskuttelen vain hampaissa
– hampaat tuntuvat puhtaammilta ja ikäänkuin niiden päällä olisi pieni kalvo, joka estää likaa tarttumasta pintaan
– myös pienet pintavärjäymät ovat parin viikon jälkeen hävinneet, joten hampaat näyttävät puhtaammilta
– limakalvot eivät ole kuivuneet
– raikastaa hengityksen pitkäksi aikaa
– tämä jäi kuuriluontoiseen käyttöön.

Kaisan tuote oli Total Care:
Lupaus: Vähentää plakkia ja suojaa ikeniä, estää hammaskiven muodostumista, ehkäisee reikiintymistä ja raikastaa hengityksen pitkäkestoisesti (12 tuntia)

– ensimmäisillä kerroilla 20 ml tuntui isolta määrältä
– muutaman kerran jälkeen 20 ml:n purskutteluun tottui, eikä se enää tuntunut hankalalta
– purskuttelun jälkeen hampaat tuntuivat erityisen puhtailta
– suuhun jäi superraikas tunne
– raikkaus säilyi koko työpäivän
– hyvin maustetun ruuan jälkeen kokeilin myös suuvettä ennen kuin lähdin muiden seuraan. Raikasti kummasti
– pullollinen kesti vajaat pari viikkoa
– on mielenkiintoista kuulla hammaslääkärini arvio hammaskiven muodostumisesta, onko sitä tavallista vähemmän
– käytän tuotetta edelleen, vaikka testiaika on jo päättynyt.

500-millilitraisen suuvesipullon hinta on 6,50-7,50 euroa.

Sini ja Kaisa

 

 

 

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *