Syväsukellus suomalaisen muotoilun lähteille

Niin kuvataan alkuteksteissä Inspire Me! -kirjaa, jossa on 25 suomalaista muotoilutarinaa muotoilijoiden itsensä kertomana. Jo kirjan julkistamistilaisuus oli uskomaton, sillä toistakymmentä kirjassa esiintyvää muotoilijaa oli tilaisuudessa läsnä.

Isa Kukkapuro-Enbom ja Jutta Ylä-Mononen ovat tehneet upean työn kootessaan tarinat yhteen. Yhteinen nimittäjä muotoilumenestyksen lisäksi on, että kaikki kirjaan valitut 25 muotoilijaa ovat saaneet Kaj Franck -muotoilupalkinnon.

Vasemmalla Isa Kukkapuro-Enbom, oikealla Jutta Ylä-Mononen.
Vasemmalla Isa Kukkapuro-Enbom, oikealla Jutta Ylä-Mononen. Taustalla vasemmalta Fujivo Ishimoto, Harri Koskinen, Jasminen Julin-Aro, Risto Väätänen ja Heikki Orvola.

Isa Kukkapuro-Enbom kertoi julkaisutilaisuudessa, että kirjan tehtävä on välittää nuorille muotoilijoille palkittujen muotoilijoiden henkistä perintöä. Kirjassa muotoilijat kertovat ajatuksiaan, työskentelytapojaan ja kuinka he alalle päätyivät. Kovin monen kohdalla sattumalla on sormensa pelissä. Ja kaikki ovat tehneet todella paljon työtä menestyksensä eteen.

cozy9
Jorma Vennolan muotoilemat esineet ilahduttavat arjessa ja juhlassa.
Keramiikkataiteilija Kati Tuominen-Niittylön töitä ja mietelmiä.
Keramiikkataiteilija Kati Tuominen-Niittylän töitä ja mietelmiä.

Näin kommentoi Eero Miettinen, joka sai Kaj Franck -muotoilupalkinnon 2001.

Näin kommentoi Eero Miettinen, joka sai Kaj Franck -muotoilupalkinnon 2001.

Tarinat ovat kiinnostavia ja koukuttavia. Tämä on kirja, jonka voi antaa lahjaksi kenelle tahansa ja viedä tuliaisiksi myös ulkomaille. Teksti on suomeksi ja englanniksi.

Sini

Tämän vuoden Kaj Franck -palkinnon sai muotitaiteilija Anna Ruohonen. Hänestä lisää tulevissa postauksissa.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *