Naiselo 45+
Naiselo 45+

Syysmuodin ABC

Miltä syys-talvisesongin trendit näyttävät? Listasimme keskeiset seikat.

A Aitous: aidot materiaalit: villa, silkki, puuvilla ovat suosiossa (laatua, onneksi).

B Bombertakki voi olla nahkaa tai kangasta. Hyvä vastakohta pitsihameelle. (Huonosta kankaasta tehty näyttää halvalta. Osta siis kohtuullisen laadukas.)

C Chillailuasu: kavereiden kanssa yhteiset hetket vietetään rennoissa, ehkä jopa hieman hippihenkisissä, kerroksittain rakennetuissa asuissa. (Nyt ei pönötetä – sopii suomalaiseen rentoon makuun).

D Diiva: juhliin pukeudutaan kuin elokuvan diiva ja unohdetaan arkisuus. (Vihdoinkin!)

E Eläinkuosi, tuo ikinaisellinen on jälleen ajankohtainen (milloin ei olisi ollut?)

F Fur, turkissomisteet aitoina tai laadukkaina jäljitelminä. (Jäljitelmiä on vaikea erottaa aidosta).

G Glamourin kosketus: edes ripaus hohtoa vaikka metallinhohtoisella kankaalla tai kengillä – jopa arkeen. (Ei aina ehkä ihan käytännöllistä, mutta ah, niin ihanaa).

H Huivikauluspuserot – siis ne ”tätimäiset”. Nyt niitä käyttävät myös nuoret aikuiset. (Varo, jos sinulla on kaksoisleuka).

I Ilon kautta yhdistellään kuoseja (Mitä tahansa yhdessä, rikotaan rajoja. Voi olla myös tyylitöntä).

J Jättisuuret takit. Takeissa on nyt leveyttä ja pituutta, jotta niihin voidaan kietoutua. (Voi näyttää lyhyellä ja hennolla lainavaatteelta. Parhaimmillaan pitkällä).

K Korkea vyötärö: vyötärölinja hiissautuu oikealle paikalleen tai jopa hieman yli (nyt sitten pitää löytää se vyötärön kohta).

L Leveät lahkeet: ehdottomasti muodikkaammat kuin kapeat (Kannattaa jo nyt harjoitella, sillä tämä jatkuu ensi kesänäkin).

M Miehiltä lainattua: kangaspaidat, herraintyyliset kengät, ukkohousut ja housupuvut (muistumia 80-luvulta, halusit tai et).

N Neuletakki pitkänä lähes polviin ulottuvana tai jopa pidempänäkin (jos olet lyhyt, älä kuitenkaan valitse sitä pohjepituista, ellet halua näyttää lyhyeltä tanttaraiselta).

O Olkapäät paljaana: kurkistusaukot paljastavat olkapäät vaikka miten talvikausi on tulossa (joo, ehkä nuorilla, mutta ei välttämättä kaikille sopiva tyyli).

P Pinnat: mielenkiintoiset, kolmiulotteiset: sametit, pitsit, kohoneuleet – kaikki (Kannattaa myös muistaa joidenkin ns. lihottava vaikutus).

Q Quant (Mary)-tyylinen mini jättää sääret (toivottavasti kauniit) esille. (Tätä trendiä vain maltilla toteutettuna).

R Röyhelöt paidoissa ja mekoissa tuomassa naisellisuutta (Voi olla hyvä saada muotoa vartaloon – tai tehdä liian massiiviseksi).

S Siniset sävyt ukkostaivaan sinisestä poutapäivän vaaleansiniseen. (Sininen on usein armeliaampi kuin musta kasvojen lähellä).

T Toispuoleisuus näkyy helmoissa, yksiolkaimellisissa mekoissa jne. (”Hulluimmillaan” vain yksi hiha. Herää kysymys, loppuiko kangas).

U Uudet linjat: suhteellisen väljä linja olematta kuitenkaan säkki. (Mieti, mistä kankaasta vaate on tehty: paksu ja jäykkä vaate leveänä saa sinut näyttämään helposti rivitalolta).

V Velvet, sametti sileänä ja tyylikkään rentona .(Näyttää vaihteeksi houkuttelevalta).

W Wine, viininpunainen on kauden tärkeitä sävyjä (oikea vivahde voi olla täydellinen, ”vääränä” voi näyttää vanhanpiianvivahteelta. Näe vaivaa, että löydät kasvoihisi sopivan sävyn).

X X-ruksattu (ylipyyhitty) eli mitä en haluaisi nähdä oikeassa elämässä. Tänä vuonna se tarkoittaa nilkkasukat mekon ja hameen kanssa. (Vielä näytöslavoilla joo, mutta ei todellakaan kadulla.)

Y Ylipitkät hihat peittävät parhaimmillaan (vai pahimmillaan) sormet. (Meidän lyhytkätisten ei nyt tarvitse lyhentää hihoja. Taitaa kuitenkin olla aika epäkäytännöllistä töissä).

Z zzz: nyt lähdetään ulos yöpaitaa muistuttavassa mekossa. (Yhdistä siihen esimerkiksi pitkä neuletakki).

Å Åre: menneiden aikojen hiihtoretkityyliä isoine, paksuine neuleineen. (Paksu neule on vilukissan pelastus – ainakin muutamana päivänä).

Ä Äidiltä lainattuja vaatteita: röyhelö- ja huivikauluspuserot, eläinkuosimekot, pohjepituiset kellohelmahameet jne. (äitihän käytti näitä – ja nyt sinä)

Ö Överikorut, teemana suuri on kaunista (korut näkyvät nyt ”kaivolta kotiin”).

Kaisa

Kommentit (2)

 1. Eppu

  Hyvä Kaisa, kiitos omista antoisista kommenteistasi!

  • kaisa

   Hei Eppu, kiitos palautteestasi. Tätä oli todella hauskaa tehdä ja myös kommentoida omia valintojaan.
   -Kaisa

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *