Syysmuoti löytyy nyt kaupoista, minäkin ostin jotain

Viime viikolla kävin katsastamassa Sokoksen ja Stockmannin muotiantia. Kylläpä tuli menneet ajat mieleen. Vierustoverini sanoikin, ettei hänen tarvitse ostaa mitään, kaikki löytyy jo omasta vaatekaapista, 80-luvulta. Onneksi muoti oli silloin niin väljää, vaatteet mahtuvat vielä päälle.

Ensin piipahdin Sokoksella Mark&Spencerin mallistoesittelyssä. Malliston sisäänostaja kehui, että suomalaiset uskaltavat ostaa värikkäitäkin vaatteita.

ms4

Mallistosta löytyy punaisen lisäksi keltaista, vihreää ja pastellisävyjä.

ms5

Kevytuntuvatakki on edelleen ajankohtainen. Villakangastakit ovat kuitenkin enemmistönä. Toivottavasti tulee kuiva ja leuto talvi.

ms2-001

Muodikkaimmat helmat ovat pitkiä. Vaatteiden mittasuhteissa kannattaa olla tarkkana, ettei näytä entistä lyhyemmältä tai jalattomalta laatikolta. Hiihtohousutkin ovat palanneet, niihin en jaksa enää innostua. Ja muistatteko antiikkisametin? Sekin on nyt kuuminta hottia.

Enpä ollut aiemmin huomannutkaan, että Mark&Spencerin kokovalikoimat ovat hyvät. Esimerkiksi housuja on eri lahjepituuksia ja -malleja. Innostuin kokeilemaan ja yllätyin, kuinka erilaiselta samat housut näyttävät, kun lahkeen leveys tai pituus muuttuu.

Aika harvoin käy näin, mutta lähden infosta vaatenivaskan kanssa. Ostin parit housut, neuleen ja paitiksen. Hinta ei päätä huimannut. Muotivärejä ei mukaan tullut, ostin taas värikästä mustaa.

sto3

Stockmann esitteli mallistoaan uuden Stockmann Magazinen lanseerauksessa. Taputus sille, että lehti ilmestyy edes kolme kertaa vuodessa paperisena. Arvostan paperiversiota. Sitä tulee luettua, kun se on sohvapöydällä esillä.

Näytösyleisössä törmäsin kahteen muotialan vaikuttajatuttuun, vanhoja työtovereitani mallivuosilta.

ms3

Vasemmalla Jaana Ukkola, joka pyörittää Modelboom-mallitoimistoa, oikealla muodin moniosaaja ja tyylitaituri Leena Sarvi.

Joko olet ollut syysostoksilla? Löysitkö mitään?

Sini

Kommentit (4)
 1. Kysymys Sinille monta syksyä on muodissa olleet nahkahousut ja nahkahameet vieläkö ne on in?

  1. Hei

   Kyllä nahkaa on paljon. Mark&Spencerillä on kaunis pohjepituinen kapea nahkahame. Käys katsomassa Sokoksilla.

   Sini

 2. Kysymys Sinille viläkö nahkahousut ja ahkahameet on muodissa.

  1. Kyllä ovat.

   Sini

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *