Naiselo 45+
Naiselo 45+

Taas maristaan kuivasta ihosta

Mulla on niin kuiva iho, sääretkin pölisevät kuin perunajauho. Mä en kestä!

No, en kestä minäkään. Nimittäin kuunnella tätä jokavuotista valitusvirttä. Mikä ihme siinä on, että jaksamme hoitaa vartalon ihoa niin kauan kun käytämme kesävaatteita. Mutta auta armias, kun pitää pukea vaatteet päälle, vartalonihon hoito tuntuu unohtuvan. Ja juuri silloin sitä tarvittaisiin enemmän kuin muulloin!

Ratkaisu: Älä marise, vaan hoida itseäsi. Iho tarvitsee nyt lisäkosteutta aina pesun jälkeen. Älä jätä yhtään rasvauskertaa väliin. Jos ihosi on jo perustyypiltään kuiva, varaudu rasvailemaan parikin kertaa päivässä. Jos iho on jo kuivunut, kuori kuivuus ensin pois ja rasvaa sitten.

Jos laiskottaa ja jätät rasvailun väliin, joudut tekemään hommia kaksin verroin. On helpompaa pitää iho pehmeän joustavana jatkuvasti, kuin alkaa kunnostushommat alusta silloin, kun ihon pinta on jo retuperällä.

Ja ne sääret. Ne kuivuvat eikä sille voi muuta kuin levittää kosteuttavaa voidetta joka ilta etenkin, jos käytät sukkiksia. Täyteläinen voide pitää kosteuden paremmin ihossa kuin ohut, emulsiomainen. Kokeile myös levittää ensin iholle öljyä ja päälle vielä voidetta. Tai sekoita öljy voiteeseen.
Vinkki kuulostaa aikaavievältä, mutta homma muuttuu nopeasti rutiiniksi ja ihosi kiittää.

Sini

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *