Naiselo 45+
Naiselo 45+

Taidetta Washingtoniin

Heljä Liukko-Sundström, Heini Riitahuhta, Jasmin Anoschkin, Kati Tuominen-Niittylä,Kristiina Riska, Heikki Orvola, Fujiwo Ishimoto, Kim Simonsson ja Pekka Paikkari. Yhdeksän taitavan Arabian Taideosastoyhdistyksen taiteilijan 9 Seasons -näyttely on kutsuttu  Suomen Washingtonin suurlähetystöön.

9 Seasons  -näyttelyyn on tehty myös samanniminen julkaisu, jossa taitelijat ovat työnsä ääressä, kurkistamme taitelijoiden työhön. Kauniit, valokuvaaja Jefunne Gimpelin ottamat kuvat pysäyttävät. Upeat työt puhuvat puolestaan, ja taiteilijat ovat elementissään. Elise Simonsson, yhdistyksen toiminnanjohtaja, on kirjoittanut kirjasen tekstit. 64-sivuinen teos on niin mielenkiintoinen ja näyttävä, että toivon sen tulevan myös myyntiin.

Kun sain kutsun 9 Seasons -infoon, mietin, mistä tämä nimi juontaa juurensa. Selvisihän se. Taiteilijoita on yhdeksän, mutta sekään ei riitä. Elise Simonsson kertoi, että aikoinaan lappilaiset ja saamelaiset jakoivat vuodenajat kahdeksaan: syystalvi, talvi, kevättalvi, kevät, kevätkesä, kesä, syyskesä ja syksy.  Yhdistyksen taitelijat lisäsivät näihin vielä yhden: taide on yhdeksäs vuodenaika.

Harmi, että infotilaisuudessa ei ollut taiteilijoiden näyttelytöitä. Ne olivat matkalla Washingtoniin.

Tiedotustilaisuudessa tarjottiin Ruokaa taiteella -konseptin luoneiden kokki Matti Jämsenin ja taiteilija Pekka Paikkarin sormiruokia, syötäviä taideteoksia.

Kaisa

Kuva 1: Matti Jämsen oli taiteillut silmiähiveleviä, pieniä sormisyömisiä. Herkullista ja kaunista.

Kuva 2: Metsästin 9 Seasons -julkaisuun muutaman taiteilijan nimikirjoituksen.

Kuva 3: Teoksen kansi

Kuva 4: Pieni vitriini täynnä yhdistyksen taitelijoiden töitä.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *