Naiselo 45+
Naiselo 45+

Tallinna-vinkit vegetaristille

Jos olet kiinnostunut virolaisesta luonnonkosmetiikasta tai vegetaristisesta ruokavaliosta, tässä muutama vinkki Tallinnan-matkalle.

TallinkSilja ja Tallinnan kaupunki olivat kutsuneet muutamia suomalaisia toimittajia ja bloggaria päivän visiitille Tallinnan.

Päivän aikana kävimme tutustumassa kohteisiin, jotka kaikki olivat minulle entuudestaan tuntemattomia. Tässä ensimmäisessä postauksessa saat muutaman vinkin kauneuteen ja ruokailuun.

Raatihuoneentorin läheisyydessä on Vegan Restoran V (Rataskaevu 12).Vanhan talon ilmapiiri on viehättävä. Kivalla tavalla rustiikkinen sisustus, vanhat kattoparrut ja ikkunoiden takorautaiset ristikot luovat tunnelmaa.

En ole kasvisruokaexpertti, vaikka syönkin yleensä kevyesti ja suosin kasviksia ja vihanneksia. Tämän ravintolan ruoka oli ihan super: herkullista. Siinä oli makua, ja annokset olivat kauniita. Vaikka et olisikaan vegaani, käy kokeilemassa.

Koska V on pieni ja erittäin suosittu, sinne kannattaa varata paikat etukäteen.

ravintola v logo

ravintola v ruoka

Kivenheiton päässä Viru-keskuksesta on Solaris-kauppakeskus. Siellä on Pillerkaar-kauppa, joka on erikoistunut virolaiseen kosmetiikkaan. Suurin osa merkeistä on itsenäisyyden ajalta. Bongasin ainakin pari tuttua merkkiä: Joik ja Nurme.

Luonnonkosmetiikka on nosteessa. Jos luonnonkosmetiikka kiinnostaa, piipahda täälläkin – eihän tämä kauppa ole kaukana suomalaisten tuntemasta Virusta.
pillerkaar joik

pillerkaar-kyltti

Kolmas mielenkiintoinen kohde ei ole vielä virallisesti auki. Se on Lääts, joka aukeaa toukokuun puolivälissä.

Mikä on sitten Lääts? Liike myy kasvisruokavalioon soveltuvia kuivatuotteita, lihan ja maitotuotteiden korvikkeita ja löytyypä sieltä tarjontaa myös keliaakikoillekin.

Pääsimme piipahtamaan vielä keskeneräisessä liikkeessä. Pienen perheliikkeen tarkoitus on myydä laaturaaka-aineita edullisemmin kuin isot ketjut.

Lääts on Tallinnan ensimmäinen vegeruokaan erikoistunut kauppa. Tämä löytyy Rotermanni-korttelista, joka on keskustan ja sataman välissä, siis ihan lähellä suomalaisten reittiä.

tallinna lääts

tallinna vege purkit

Näihin kaikkiin ehtii tutustua vaikka päiväristeilyn aikana, koska kaikki ovat kävelymatkan päässä toisistaan.

Kaisa

Kommentit (2)

 1. Arja-Leena

  kiitos kivoista vinkeistä. Aina mukava saada uusia kohteita Tallinnan matkalle > 26.5. menossa päiväristeilylle! Arja-Leena

  • Kaisa Virtanen

   Hei Arja-Leena, kiva, jos näistä vinkeistä on iloa myös sinulle. Hyvää Tallinnan-matkaa.
   -Kaisa

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *