Tänään juhlistetaan Suomen luontoa

Suomen luonnon nimikkopäivä on minulle uusi tuttavuus, mutta kyllähän luonto on päivänsä ansainnut. Päivä sai minut pohtimaan luontosuhdettani. Onko minulla sellaista? Onko luonto minulle tärkeää? 

Nykyään tuntuu jokaiselle asialle olevan oma merkkipäivänsä, mutta Suomen luonnon päivälle liputan täysillä. Vedimme myös Suomen lipun salkoon asian kunniaksi. Liputusta suositellaan, tehdään siis niin.

Luonnossa on elämää ja uutta katseltavaa jokaisena päivänä.

Luonto on aina ollut minulle jotenkin itsestään selvyys. Vaikka olen lähes koko ikäni asunut pääkaupunkiseudulla, olen myös aina viettänyt suuren osan kesästä maaseudulla. Silloin olen päivät ulkosalla, hoidan pihaa, kävelen teillä ja metsissä. Koen tärkeäksi, että tunnen maata jalkojeni alla. Ikäänkuin maadotun siihen ja luontoon.

Kun keväällä tulen mökille, kuljen tovin paljasjaloin. Ja mikä onkaan kesäaamuna ihanampaa, kuin tassutella aamukasteisella pihalla paljain jaloin. Etenkin jos maa on jo ehtinyt lämmitä kesään.

Aivan kuin aika pysähtyisi tästä levollisuudesta.

Rakastan myös puita ja vettä. Vesimaisema, on se sitten meri tai järvi, saa minut rentoutumaan ja ajatukseni tasaantumaan. Joku kuittasi joskus, ettei se ole vesi, joka rentouttaa, vaan sininen väri. No ihan miten vain. Pääasia on se hieno tunne, syntyypä se värien tai muun mukana.

Keväällä on vahva kasvun tunne.

On myös hienoa, että meillä on neljä vuodenaikaa. Vaikka olenkin enemmän kevät- ja kesäihminen, kaikki vuodenajat ovat tärkeitä. Juuri nyt on hienoa katsella hiljalleen alkavaa syksyä ja kuinka luonto siihen jo valmistautuu.

Saniaiset ovat jo aloittaneet syksyyn ja talveen valmistautumisen. Keräsin jo kuivuneita lehtiä maljakkoon.

Vedet ovat vielä lämpimiä, niistä kannattaa nyt nauttia. Yllättyin veden lämmöstä, kun käväisin sunnuntaina ensimmäistä kertaa meressä uimassa uuden kotimme lähellä. Järvivesi on jo viileämpää täällä mökillämme etelä-Savossa.

Metsissä on nyt paljon sieniä ja marjoja.

Sadonkorjuun aika on nyt.

Tämänvuotista Suomen luonnon päivää hallinnoi Metsähallitus. Päivä huipentuu Nuku yö ulkona -teemaan. Kuulostaa mielenkiintoiselta ja on varmaankin ihana kokemus. En itse kuitenkaan uskaltaudu nukkumaan ulkona, mutta aion kyllä kykkiä pitkään iltanuotiolla. Onhan tänään myös kesäkauden lopettajaiset ulkotulineen, rannikolla puhutaan Venetsialaisista.

Näin upeaksi luonto kultasi maiseman vuosi sitten tähän aikaan.

Nautitaan siis puhtaasta ja kauniista luonnosta ja illan Venetsialaisista.

Hyvää viikonloppua

Sini 

terveys-ja-hyvinvointi luonto
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *