Täsmäohjeet valokuvameikkiin

Blogin Onnistu valokuvissa -tapahtumassa saatiin oppia myös valokuvameikin tekemiseen. Raili Hulkkonen ja Satu Arvo opastivat ja näyttivät ranskalaisen Sisley-sarjan meikeillä, kuinka jokaisen kotona tekemä meikki muuttuu valokuvakelpoiseksi.

Tärkeintä on peittää kasvojen ihon kirjavuus meikillä. Jos ei ole tottunut meikkaaja, niin sävytetty päivävoidekin riittää, jos iho on hyvässä kunnossa.

Sisleyn sävytettyyn päivävoiteeseen ihastui moni sellainen, jolle meikkivoiteen levittäminen on pakkopullaa. Meikkivoiteen ystävät puolestaan ihastuivat sarjan Sisleya-meikkivoiteeseen, jota pääsimme testaamaan ennakkoon. Tuote tulee myyntiin lokakuussa.

Hyvin muotoillut ja meikatut kulmakarvat antavat kasvoille nostetta. Niiden meikkaamista ei kannata jättää väliin. Jos kulmat ovat harvat, Raili suositteli käyttämään kulmakynää. Sillä voi piirtää pieniä, karvamaisia viivoja aukkopaikkoihin. Jos kulmakarvoja on paljon, puuterimainen väri riittää.

Katseeseen saa syvyyttä ja voimaa rajauksilla ja luomivärillä. Valokuvameikissä kannattaa käyttää reilusti rajauksia, luomiväriä ja ripsiväriä, sillä kuva ”syö” meikkiä. Helppo, riittävän leveä ja näkyvä rajaus aivan ripsien tyveen syntyy paksulla silmämeikkikynällä.

Helpoista on käyttää yhtä tummaa luomiväriä, jota levitetään koko liikkuvalle luomelle ja häivytetään kohti kulmakarvoja niin korkealle, että väriä näkyy, kun katsoo peiliin pää normaaliasennossa. Näin väri häivyttää luomen pulleutta ja korostaa katsetta.

Kun meikkaus jo sujuu, voi kikkailla luomivärien eri sävyillä.

Kasvojen alaosaan saa ryhtiä huulipunalla. Ihastuimme joukolla Sisleyn huulipunakynään, jolla saa kätevästi sekä rajauksen että värin. Kynää luvattiin käyttää ahkerasti, sillä osallistujat saivat sellaisen lahjaksi.

Jokainen sai mukaansa kirjallisen ohjeen, jossa neuvottiin mitä väriä ja mitä tuotetta mihinkin kohtaan laitetaan. Raili ja Satu myös muistuttivat, että meikkaamaan ei opi, ellei harjoittele. Raili nauroikin harjoitelleensa jo yli 50 vuotta!

Sini

 

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *