Tauti pakotti lepoon

Odotin mukavaa hygge-joulua. Osittain se toteutuikin. Aina kaikki ei kuitenkaan mene kuin Strömsössä. Tauti iski pahemman kerran.

Jouluaatto sujui miellyttävissä merkeissä tyttären luona. Kun yön hämärtyessä palasin kotiin, kaikki oli vielä hyvin. Pari tuntia nukuttuani heräsin paleluun. Mittasin kuumetta: 39,2. Enpä muista kokeneeni niin korkeaa lämpöä.

joulukynttilat

Aamulla laitoin viestin tytölle, etteivät hän ja poikakaveri tulisi sittenkään syömään, koska olin sairaana. Hän vuorostaan hälytti ystävän naapurista viemään minut lääkäriin. Labrakokeet vahvistivat epäilyt: influenssa. Siihen eivät antibiootit pure. Vain kuumetta alentavaa lääkettä ja yskänlääkettä hevosyskääni, olivat ohjeet.

Pari päivää meni korkeassa kuumeessa nukkuessa. Syömisestä ei tullut mitään. Sain hädin tuskin syötyä banaaneja ja juotua vettä – sitä onneksi paljon. Hoipuin seinistä pidellen keittiöön tai vessaan.

Nyt olen jo kuumeeton, mutta olo hutera, koska ruoka ei tahdo vieläkään maistua. Vain jotain keittoa, hedelmiä ja kasvislientä saan nautittua. Kova yskä ja nuha vielä riesana, mutta eiköhän nekin ala vähitellen talttua.

Pitää ajatella positiivisesti: eipähän jouluna tullut lisäkiloja, vaan päinvastoin. Tosin tätä ”laihdutuskuuria” ei voi suositella.

joululaakkeet

En ole koskaan ottanut influenssarokotetta. En vastusta rokotteita, mutta jotenkin ei vain ole tullut otettua. Tämän taudin koettuani ensi syksynä varmasti otan.

Toivottavasti te olette pysyneet terveinä.

Kaisa

Kommentit (2)
 1. Raili Lamminpää
  28.12.2016, 19:42

  Minä otin rokotteen, mutta siitä huolimatta olen sänkypotilas. Kuume melkein 39, ja yskittää niin että tekee jo kipeää. En ole kymmeneen vuoteen potenut näin tiukkaa tautia 😢

  1. Hei Raili, onpa harmillista, että sairastuit rokotteesta huolimatta. Näin olen ymmärtänyt, ettei rokote anna täyttä turvaa sairastumista vastaan, ja sinun tapauksesi myös todistaa tuon.
   Minullakin yskä on kova, vatsa- ja selkälihaksissa saakka tuntuu yskiessä. Toivottavasti kuumeesi laskee nopeasti.
   -Kaisa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *