Tavarakarsinta: kaikkea on liikaa

Olen nyt asunut noin kolme viikkoa uudessa, aikaisempaa pienemmässä asunnossa. Olen valtavasti vähentänyt tavaraa, mutta tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, ettenkö jatkaisi tavarakarsintaa.

Kyllähän sitä isoon asuntoon, jossa on paljon säilytystilaa, ”hilloutuu” kaikenlaista tavaraa: kaapit olivat täynnä ja varastossa pystyi tekemään arkeologisia kaivauksia (tai ainakin melkein). Ihan matemaattisesti ajateltuna yli 200-neliöisistä tiloista siirryttäessä noin 80-neliöiseen, on sula mahdottomuus mahduttaa kaikkea, aikaisemmin ehkä tarpeelliseksikin miellettyjä tavaroita.

Ennen muuttoa karsin, karsin ja karsin. Aluksi olin tarkka ja pohdiskeleva laittaen tavaroita eri kasoihin: säästän, mietin ja pois. Turhat tavarat möin, lahjoitin tai vein Sorttiasemalle. Mitä lähemmäksi muutto tuli, sitä rankemmalla kädellä poistin: nämä kaikki pois!

Kirppikselle menevät vaatteet ovat nyt pukupusseissa kellarikomerossa. Osan vaatteista olen yrittänyt myydä Facebookin kierrätyssivustoilla kuvaamalla vermeet torson päällä. Asunnossa oleva mekkokaappini on vieläkin liian täynnä, puhumattakaan trikoopaitavetolaatikostani.

Silti vein aivan liikaa tavaraa uuteen asuntoon! Muuttopäivänä tyttäreni oli valtavan hyvä ja systemaattinen. Kun muuttomiehet olivat kantaneet kaikki 80 muuttolaatikkoa, huonekalut, lamput ja muut nyssykät, tytär totesi, että tavaraa on aivan liikaa, jotta ne mahtuisivat kaappeihin. ”Jatka karsimista”, kuului käsky.

Laitoin heti laatikkoon kamoja, jotka saisivat etsiytyä uusiin koteihin. Muuttopäivää seuraavana päivänä tytär piti vanhassa kodissa kotikirppiksen, josta hän ilmoitti paikallisella Facebook-sivustolla. Osa tuotteista oli sellaisia, että ne maksoivat muutaman killingin ja osa oli täysin ilmaisia. Kaikki tuotteet olivat kuitenkin käyttökelpoisia. Tuo kotikirppis oli hyvä idea, sillä yhtään tavaraa ei jäänyt harmiksemme.

Mutta eihän tämä urakka ole vieläkään ohi: tavarakarsinta jatkuu. Tarvitseeko nainen kuusi uimapukua, jos ui muutaman kerran vuodessa? Vai miten monta olkalaukkua (muista laukuista puhumattakaan) on jo liikaa? Kannattaako säilyttää lamppuja, joissa on maadoittamaton pistoke, kun asunnossa on vain maadoitettuja pistorasioita? Näitä esimerkkejä voisin listata vaikka kuinka paljon.

Torso lähti Jyväskylään ompelijan käyttöön, sohva lähti tv-sarjan lavasteeksi ja pöytälamppu löysi myös uuden omistajan. Nuori pari osti ison, aidon maton, jonka jopa heidän kissat hyväksyivät. Vielä pylväsvalaisin ja tuolit etsivät uutta kotia.
Olen tutkaillut laukkuvalikoimaani. Osa näistäkin joutaa pois, sillä tässähän on vain OSA laukkuvalikoimastani. Huh!

Nyt sitten olen jatkanut kamojen poistamista myymällä Facebookin kierrätyssivustoilla ja viemällä lahjoitukseen joko SPR:n Konttiin tai Kierrätyskeskukseen.

En halua, että kaapeissa on niin paljon tavaraa, ettei niistä voi ottaa mitään pois ilman, että sylillinen kamaa tulee alas. Eli konmarittaminen jatkuu ja jatkuu! Tämä tuntuu loputtomalta suolta.

Kaisa

Lue myös Muutto takana ja Muutto: uusi asunto vaatii uusia huonekaluja -postaukset.

Kommentit (6)
 1. Lady of The Mess
  30.5.2019, 12:25

  Ymmärrän niin tuon, että tuntuu loputtomalta suolta. Itsellä karsinta ollut käynnissä vaikka kuinka kauan ja loppua ei näy. Lisäksi talossa asuu toinen, joka on hamsteri ; kun pyydän viemään pussukan Konttilaatikkoon, löydän se seuraavan kerran Sauvon farmilta. Eli vaikka sieltäkin toissa kesänä kannoimme perheen nuorten aikuisten kanssa tavaraa 2 siirtolavallista (oli vielä appivanhempienkin jäljiltä), niin nyt tuntuu, että pitäisiköhän se lava tänäkin kesänä tilata.
  Tsemppiä sekä sinulle että minulle!

  1. Hei Lady of The Mess, kiitos vertaistuesta. Tämä todellakin tuntuu pohjattomalta suolta. Pienin askelin kohti maalia.

 2. Cati Klinecz
  3.6.2019, 00:09

  Hei, mistä löydän tuon turkoosin käsilaukun? Onko se vielä myymättä? Entä tuolit?
  terkuin, Cati

  1. Hei Cati, kiitos kysymyksistä.

   Laukku on Kiss’a-merkkinen. Ostin sen muutama vuosi sitten Suomesta ns. ystävämyynneistä. Laukku on nyt varattu yhdelle ostajalle. Jos kaupat eivät toteudu suunnitellusti parin viikon kuluttua, voin laittaa sinulle viestin.

   Tuolit ovat vielä minulla myymättöminä. Aletaanko hieroa niistä ksuppoja?
   -Kaisa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *