Tee flunssan varalle inkiväärijuomaa

Pidän inkivääristä. Olen tähän saakka nauttinut inkiväärijuomaa niin, että olen keittänyt kuorittua inkivääriä. Kun olin laittanut someen kuvan juomasta, joku tutuista kysyi, miksi keitän sen. Sain häneltä toisen reseptin, jonka nyt haluan jakaa myös teille.

Tällä ohjeella tehdyssä juomassa on jäljellä inkiväärin vitamiinit, hivenaineet yms.

Tarvitset:

500 g inkivääriä

1 sitruuna

1 lime

mehulinko

Inkivääripalat odottavat vedessä linkoamista.

 

Kuori inkiväärit ja paloittele sen kokoisiksi, että saat palat mahtumaan mehulingon aukosta. Laita palat veteen odottamaan, jotta ne eivät tummuisi.

Purista inkivääri astiaan, johon mahtuu noin puoli litraa nestettä.

Mehulinko käyttöön!

 

Purista sitruspusertimella sitruuna ja lime ja lisää niiden mehu inkiväärimehuun.

Sitruuna ja lime odottavat puristamista. Niiden ansiosta inkiväärijuoma pitää myös heleän värinsä.

 

Juoma on valmis!

Puolesta kilosta mehukkaista inkivääreistä saa noin puoli litraa juomaa.

 

Nautin joka aamu noin puoli desiä inkiväärijuomaa. Se on todella tujua, voimakasta. Jos sinä et pysty juomaa noin voimakasta, sekoita mehu veteen ja nauti.

Kaisa

Kommentit (2)
  1. Inkiväärimehua saa kaupasta valmiina, liekö siinä vitamiinit jäljellä.

    1. Hei Aijo, toivottavasti olisi vitamiinit tallella. Tosin joihinkin mehuihin on lisätty sokeria. Ilman sokeria inkiväärijuoma on parempaa – ainakin minusta.
      -Kaisa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *