Tee flunssan varalle inkiväärijuomaa
Pidän inkivääristä. Olen tähän saakka nauttinut inkiväärijuomaa niin, että olen keittänyt kuorittua inkivääriä. Kun olin laittanut someen kuvan juomasta, joku tutuista kysyi, miksi keitän sen. Sain häneltä toisen reseptin, jonka nyt haluan jakaa myös teille.
Tällä ohjeella tehdyssä juomassa on jäljellä inkiväärin vitamiinit, hivenaineet yms.
Tarvitset:
500 g inkivääriä
1 sitruuna
1 lime
mehulinko
Kuori inkiväärit ja paloittele sen kokoisiksi, että saat palat mahtumaan mehulingon aukosta. Laita palat veteen odottamaan, jotta ne eivät tummuisi.
Purista inkivääri astiaan, johon mahtuu noin puoli litraa nestettä.
Purista sitruspusertimella sitruuna ja lime ja lisää niiden mehu inkiväärimehuun.
Juoma on valmis!
Nautin joka aamu noin puoli desiä inkiväärijuomaa. Se on todella tujua, voimakasta. Jos sinä et pysty juomaa noin voimakasta, sekoita mehu veteen ja nauti.
Kaisa
Inkiväärimehua saa kaupasta valmiina, liekö siinä vitamiinit jäljellä.
Hei Aijo, toivottavasti olisi vitamiinit tallella. Tosin joihinkin mehuihin on lisätty sokeria. Ilman sokeria inkiväärijuoma on parempaa – ainakin minusta.
-Kaisa