Tee helppo oliivitahna
Tapenade, oliviitahna, on maukas lisä voileipäkeksin, leivän tai hapankorpun päälle, mutta maistuu myös vaikka perunoiden lisäkkeenä.
Olen saanut tämän ohjeen joltakin – ei mitään havaintoa, kuka sen minulle antoi. Olen tehnyt tällä helpolla ohjeella tapenadea ainakin kymmenen vuotta.
Jos kaikki ei mene kerralla, laita loput vaikka lasipurkkiin seuraavaa kertaa varten. Säilytä tahnaa jääkaapissa. En ole koskaan testannut, miten pitkään se säilyy, koska tahna on aina syöty ennen kuin se on ehtinyt mennä pahaksi.
Tätä tapenadea olemme tarjonneet myös kaikissa lukijapäivissämme.
Aineet
1 prk mustia, kivettömiä oliiveja (340 / 180 g)
1 prk kapriksia (57 / 35 g)
1-2 valkosipulinkynttä
1/2 tl kuivattua timjamia
reilu 1 rkl Dijon-sinappia
1/3 dl oliiviöljyä
mustapippuria myllystä
Tee näin
1. Valuta neste kapriksista ja oliiveista.
2. Kuosi valkosipilinkynnet.
3. Soseuta kaikki aiheet sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi.
Ja sitten ei muuta kuin nauttimaan.
Kaisa