Tee näyttävät korvakorut

Monella meistä on vanhoja, lempparikuosisia ja ehkä vähän kulahtaneita vaatteita tai  nahka-asusteita, jotka eivät kelpaa kirppikselle ja vain lojuvat kaapissa. Kaiva ne esille. Niistä saa mitä ihanimpia korvakoruja.

Tarvikkeet:

1) farkut, kangasta, nahkaa tai mokkaa (aitoa tai jäljitelmää)
2) nahkareijitin
3) korvakorurenkaita
4) halutessasi hileitä/ glittereitä/ strasseja
5) liimaa edellisten liimaamiseen (itse käytän perusmaitoliimaa, esim. Erikeeper)

Kankaat ja nahat on leikattu palasiksi ja reijitetty.
Kaupoista voi ostaa edullisesti erikokoisia rengaskorvakoruja.

Tee näin:

– Leikkaa kankaasta tai nahasta 1,5-2,5 cm leveitä suikaleita.
– Leikkaa suikaleet 3-4 cm pituisiin pätkiin. Mitä leveämpiä ja pidempiä suikaleita teet, sitä massiivisemmat korvikset.
– Jos haluat hapsuttaa farkkukangasta, revi sitä leikkaamisen sijaan. Näin saat purettua kangasta paremmin ja tasaisemmin.
– Taita suikale puoliksi ja tee reikä palojen molempiin päihin.

Eriväriset palaset odottavat kokoamista.

– Jos haluat koristella tai hilettää paloja, levitä liimaa palan keskelle siveltimellä tai vanupuikolla. Taita pala puoliksi ja kasta hileeseen. Anna kuivua hyvin. Koska hilettä irtoaa väkisinkin, olen alkanut vielä ”sulkea”/ kiinnittää hileet läpinäkyvällä kynsilakalla. Levitä lakkaa vasta liiman kuivuttua ja anna edelleen kuivua hyvin.

Jos haluat koristella palat, laita niihin tippa liimaa ja dippaa vaikkapa hileisiin.

– Kun palat on leikattu, reijitetty ja halutessasi koristeltu, pujota palat renkaaseen. Jos olet käyttänyt hileitä, sinun pitää vähän ”pakottaa” eli painaa palaa yhteen, sillä hileestä tulee paksu kohta palan keskelle. Voit myös laittaa liimaa hilepalan nurjalle puolelle ja liimata ne yhteen. Laita vaikka pyykkipoika pitämään puolia yhdessä, jotta ne liimaantuvat hyvin toisiinsa, eivätkä aukea.

– Paksut kankaat ovat hieman hankalia pysymään paikoillaan. Jos haluat palat vain renkaan keskikohtaan, liimaa jokainen pala kiinni vierustoveriinsa. Näin palat pysyvät siinä kohdassa kuin haluat!

– Voit myös pujottaa renkaaseen helmiä.

Anna luovuutesi kukkia.

Ohjeet ja kuvat

Kaarina Kokkonen, joka rakastaa näyttäviä korviksia

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *