Terveisiä Tukholman sisustusmessuilta – poimi ideat kotiisi

Lukijamme Maikki Kokko, joka pitää Sisustus Kokon -myymälää Alajärvellä,  käväisi tammikuussa Tukholmassa Formex-sisustusmessuilla ja lähetti kuvia iloksemme. Poimi niistä ideoita kodin ilmeen piristämiseen ja kaunistamiseen. Minä iloitsen keltaisen paluusta, se tuo aurinkoisen tunnelman sisälle harmaanakin päivänä.

 

Väriä on kaikessa, musta-valkoisuus jää unholaan. Värit ovat taitettuja ja niitä yhdistellään rohkeasti keskenään. Runsaus ja värikylläisyys on tärkeää.

Haalea liila oli yksi hittiväreistä. Sitä yhdistetään keltaiseen ja vihreään.

Sametti on materiaaleista nro 1 verhoista tyynyihin ja huonekaluihin.

Kuoseja, kuvioita ja muotoja yhdistellään luomaan runsautta.

 

Safarityyliä, vihreitä lehtiä ja eläinkuoseja suositaan. Murrettua ja auringon keltaista näkyi paljon tekstiileissä ja huonekaluissa.

 

 

Tummia sävyjä esimerkiksi seinissä oli yllättävän paljon ottaen huomioon, että kyseessä oli kevätmallistojen esittely. Harmaa on edelleen vahvasti esillä, mutta sitä piristetään vaikkapa keltaisella.

Peilit ovat pyöreitä – kehyksillä tai ilman.

 

Safariteema toistui myös huonekalujen verhoiluissa.

Jos ostat vain yhden asian, osta pallomaljakko. Pinnaltaan erilaisia ja erikokoisia pallomaljakkoja oli kaikkialla.

 

Jos vierastat kirjavaa värikkyyttä, yhdistele saman värin eri sävyjä. Kokeile harmaan joukkoon myös haaleaa vaaleanpunaista.

Metalliesineet voivat olla erivärisiä. Sulassa sovussa oli kultaa, kuparia, messinkiä ja hoeanväriä  Metallit on viimeistelty himmeän patinoituneiksi.

 

Luonnonmateriaalit, vaalea puu ja itämaisuus nousivat esiin. Pelkistetyn yksinkertaisen safaritunnelman voi luoda myös isoilla yksittäisillä vihreillä lehdillä. Isot peikonlehdet ja viherkasvit ovat edelleen erittäin suosittuja.

Taulun voi korvata vaikka kauniilla astioilla. Ripusta samantyyppisiä tai -samanvärisiä kokoelmaksi seinälle.

Ilmettä saat myös yhdistelemällä vanhaa ja kulunutta uuteen. Rosoisuus ja elämänjäljet saavat näkyä.

Sini

 

 

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *