Tieto lisää taitoa

Haluatko tietoa pukeutumisesta? Kiinnostavatko symbolit ja niiden taustat? 

Syksyn kirjauutuuksista löytyy mielenkiintoisia faktateoksia. Entä jos tänä jouluna antaisit jollekin tietoteoksen, josta voi olla iloa pitkään?

joulukirjat mirva

Mirva Saukkolan Kaikki mitä olet aina halunnut tietää pukeutumisesta -kirjassa käsitellään niin valkoisen paidan viehätystä, käsilaukkuja, klassikkovaatteita, aurinkolaseja ja pakkaamista – ja paljon muuta. Kirja lähestyy pukeutumista aika laajalla pensselillä Mirvan omien tekstien ja haastattelujen kautta. Kirja on hyvä hankinta sellaiselle, joka haluaa tietää pukeutumisen perusasioita esimerkiksi uran alkuvaiheessa olevalle.

joulukirjat miehet

Pukeudu kuin mies on David Fungin ja Yena Kimin kirjoittama miesten pukeutumiseen liittyvä kirja. Lyhyet tekstit ja runsas kuvitus tekee kirjan helppolukuiseksi. Kirjassa käsitellään miesten pukeutumisen klassikkotuotteita ja ehdotetaan niille sopivia yhdistelmiä. Minua häiritsi, että ”mallina” toimii koira. Oiva kirja nuorelle uraputkeen siirtyvälle miehelle.

joulukirjat symbolit

Kirjoitan tätä postausta Macillä. Applen tunnuksena on puraistu omena. Liisa Väisäsen Mitä symbolit kertovat -kirjassa käsitellään mm. Applen omena-symbolia. Tiesitkö, että Starbucks Coffeen kyltissä ja Bergamon piispantalon vaakunassa on yhtäläisyyttä? Minä en ainakaan tiennyt.

Symbolikirjan parasta antia on kirjan loppuosa, jossa avataan nykyisten, tunnettujen kuvien taustoja. Mielenkiintoinen tuttavuus. Kirja sopii lahjaksi esimerkiksi kaikille mystiikasta kiinnostuneille.

joulukirjat sukkakirja

Kaikille vaatefriikeille sopii hyvin Silkkisääret-kirja, jossa paneudutaan naisten sukkien historiaan. Kirjan runsas kuvitus ja lyhyet tekstiosuudet tekevät kirjan helposti lähestyttävän. Teos käsittelee niin menneisyyden sukkamuodin, kuninkaallisten tyylin kuin nykyaikaiset sukkikset. Kirjassa tuodaan esille Mary Quantin minimuodin vaikutuksen säärimuotiin, miten sukat ja sääret näkyvät taiteessa ja elokuvissa. Kirjaa voi suositella pukeutumisfriikin pakettiin.

Kaisa

 

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *