Naiselo 45+
Naiselo 45+

Tinkimätön

Anna Ruohonen, pariisilaistunut suomalainen suunnittelija, on laadun vaalija.

Annan suunnittelun lähtökohtana on materiaali onpa kyse AR Paris- tai AR Blue Line -mallistoista. Laskeutuvat trikoot ja krepit löytyvät monista malleista. Pelkistetyt linjat, harkitut yksityiskohdat ja tietty veistoksellisuus tekevät kunniaa materiaalille. Anna sanoo, että hänelle on tärkeää, että vaate liikkuu. Se antaa naisellisuutta.

Armeliaat leikkaukset, oikeanpituiset hihat ja riittävän paksu trikooneulos osoittavat, että Anna tuntee aikuisen naisen toiveet, vartalon hyvät ja ja mahdolliset huonot puolet – ja näin ollen vaate korostaa oikeita kohtia hämäten ongelmia. Vaatteet eivät näytä muodottomilta säkeiltä, vaan vaatteissa on hoikentava linja. Monissa vaatteissa on oivaltavia leikkauksia ja   yksityiskohtia. Vaikka vinoonleikkaaminen nostaa vaatteen hintaa, Anna ei ole halunnut tinkiä tässäkään asiassa. Se on niin Annaa – onneksi.

Annan mallistot jaetaan kahteen: mittatilaustyyliseen AR Paris- ja valmisvaateperiaatteella toimivaan AR Blue Line -mallistoihin.

Helsingin Annankadulle avatussa liikkeessä on myynnissä molemmat mallistot. Edullisemman AR BLue Linen väritys on maltillinen: musta, pehmeä valkoinen, punainen ja siniharmaa. Kaikki yksivärisiä. Vaatteet on valmistettu Suomessa ja neuloskin on kotimaista, ja sehän on nykyisin suorastaan uutinen.

Anna Ruohonen -liikkeen avajaisissa kutsuvieraat ihastelivat mallistoa. Ostin Annan ns. täydellisen pikkumustan (1. kuva vasemmalta),  paksusta kreppineuloksesta tehty hihaton mekko, joka myötäilee vartaloa. Silti vartalon ”väärät” mutkat eivät näy muhkunoina, vaan mekko antaa silottelevan linjan kroppaan. Uskon, että tälle mekolle tulee paljon käyttöä.

Kaisa

Kuvat

1. Paksusta, silti laskeutuvasta kreppineuloksesta tehty pikkumusta on armelias vartalolle.

2. Neljästä kappaleesta tehty, vinoonleikattu trikoomekko korostaa ja kätkee. Huomaa hihat.

3. Trikoopuseroissa on neljä väriä: punainen, pehmeä valkoinen, musta ja siniharmaa.

4. Pystysuuntainen liehuke on simppelin mekon juju.

5. Veikeä yksityiskohta takakappaleessa.

6. Hameen vyötäröosa istuu täydellisesti eikä siinä ole kapeaa, vyötäröpoimuihin uppoavaa kuminauhaa.

7. Anna oli pukeutunut AR Paris -malliston frillahameeseen ja AR Blue Line -malliston puseroon.

Kommentit (2)

 1. Lady of The Mess

  Tuonne Annan liikkeeseen on ehdottomasti käytävä tutustumassa – voisin kotiuttaa ihan joka ikisen kuviesi vaatteen;)

  • Kaisa Virtanen

   Eh Lady of The Mess, Annan liikkeessä (Annankatu 13) kannattaa todellakin käydä. Sieltä saa laatuvaatteita. Suosittelen.
   -Kaisa

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *