Tuoksujen salat

Montaako parfyymiä olet käyttänyt sadasta tärkeimmästä tuoksusta? Mm. tätä voit laskeskella Parfyymien salat -kirjaa lukiessasi.

Kirja on tuoksujen ystävien ”raamattu”, must. Kauneustoimittajalle tämä on tietysti vieläkin tärkeämpi: hakuteos täynnä tärkeää taustatietoa.

Lähes 200-sivuisesta kirjasta on valtavasti tietoa eri tuoksujen synnystä, raaka-aineista, luonnollisten ja synteettisten tuoksujen maailmasta, haute couture -tuoksuista ja paljon, paljon muuta.

Kirjoittajina on kaksi tuoksumaailman konkaria: Josephine Fairley (You-liitteen apulaispäätoimittaja, kauneustoimittaja) ja Lorna McKay (Harrodsin hajuvesien sisäänostaja, Libertyn kauneusosaston perustaja jne.).

Kirja on kauniisti kuvitettu ja tyylikäs. Tämän kirjan voi jättää olohuoneen pöydälle ilman rumentavaa vaikutusta.

Laskeskelin, montaako 100 listatusta minä olen käyttänyt. Niitä on vain 36. Tietysti testattuja on enemmän, mutta laskin vain käytössäni olleet. Eli paljon on vielä kokeiltava. Joitakin listattuja tuoksuja ei aikoinaan saanut Suomesta. Muistan, miten tiettyjä piti ostaa Lontoon- tai Pariisin-matkoilta ja tietysti tax freestä. Nythän tilanne on toinen: Suomen valikoimat ovat parantuneet menneistä vuosikymmenistä.

Suomenkielisen kirjan on kustantanut Minerva ja sen hinta on 34,90 euroa.

Kaisa

PS. Muistathan, että parfyymi ja aurinko eivät sovi yhteen?

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *