Naiselo 45+
Naiselo 45+

Olen tuoksukoukussa

Olen kuin sammaloitunut kivi tuoksuvalinnoissani. Olen jämähtänyt muutamaan tuoksuun, joita kaivelen kaapeista tai tilailen maailmalta. Noloa, sillä tutustun uusiin hajuvesiin jatkuvasti jo työni vuoksi. Ihastun hetkeksi moniin, mutta palaan arjessa vanhoihin hyväksi havaittuihin. Pitäisikö tästä olla huolissaan?

Ehkä ei, sillä kaikki suosikkini ovat edelleen myynnissä, joten kyllä niistä muutkin tykkäävät. Ehkä valintani ovatkin tuttuja ja turvallisia. Mielestäni myös erittäin laadukkaita, sillä näiden hajuvesien tuoksu ei muutu tunkkaiseksi ja tympeäksi ihollani. Kaikki suosikkini sisältävät jasmiinia, nerolia, sitruksia, puun tuoksua, myskiä.

H3

Chanel 5:n eri versiot, kuten kuvan Elixir Sensuelle, miellyttävät nenääni. Monen mielestä klassikko on mummotuoksu, mutta ei se minua haittaa. Etenkään kun uudemmat ja kevyemmät versiot toimivat mielestäni hyvin tässäkin ajassa. Yksi suosikkini on Chanel 5 Essential Bath Oils -kylpyaine, jota olen jo vuosia lorutellut kylpyveteen. Ihana tuoksu, lämmin kylpy, lasi kuohuvaa ja tuijottelu ammeesta näkyvään takkatuleen. Arjen luksusta parhaimmillaan.

HE

Tähän Hermès Eau D’Orange Vert -tuoksuun ihastuin, kun olimme ystävien kanssa venereissulla Kroatiassa kymmenisen vuotta sitten. Ystäväni oli ollut hajuvesiostoksilla  ja saanut tuoksusta näytteen. Minä bongasin tuoksun veneessä ja kailotin, kuka tuoksuu näin hyvältä. Yllättäen tuoksu oli sama myös minun iholla.

Paluumatkalla lentokentällä kaikki seurueen naiset ostivat saman tuoksun. Ei se ole haitannut, sillä emme ole kovinkaan paljon tekemisissä arjessa. Minä lienen meistä ainoa näin sitkeäksi tuoksuun jämähtänyt.

H2

Uusin koukuttaja on ollut jo jonkun vuoden ajan Bottega Veneta Eau Légére, jonka löysin jälleen lentokentältä, kun menimme naisjoukolla työmatkalle Saksaan. Kaikki muut nirpistelivät nenäänsä tuoksulle. Yksi kuvaili sitä kärpäsmyrkyksi ja vannotti, etten vain ostaisi sitä.

No, minähän ostin, sillä jokin siinä veti puoleensa. Tuoksu on ihollani aivan erilainen kuin pullossa. Kovin moni on myös tuoksuni perään kysellyt. Yksi ystäväni valitsi sen jopa häätuoksukseen.

Nyt etsin uutta suosikkia, vaihtelu virkistäisi. Työn alla on kevään uutuustuoksujen artikkeli. Katsotaan löytyisikö sitä kautta uusi ihastus.

Jos olet kiinnostunut hajuvesistä enemmän, käy kurkkaamassa www.fragrantica.com -verkkosivustoa täältä.  Sivuilta löytyy hajuveden nimen mukaan historiatietoa tuoksusta, tarkat raaka-aineet, suuntaa-antavat hinnat  ja kävijöiden suosituksia.

Onko sinulla tuoksusuosikkia, johon aina palaat?

Sini

PS Hajuvedet säilyttävät arominsa, kun säilytät niitä kuivassa ja valolta suojatussa paikassa huoneenlämmössä. Älä jätä tuoksua lämpimään aurinkoon.

Kommentit (1)

  1. sini

    Kollegani Eeva-Helna Laurinsalo viestitteli juuri, että Fragrantican sivustolla on myös hajuvesikolumneja. Lue esimerkiksi hänen kirjoittamaansa tuoksutarina Lumene-tuotteiden tuoksuista. http://www.fragrantica.com/news/Fragrant-Finland-Lumene-Beauty-Born-of-Light-9001.html

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *