Tuoksulla kaamosta vastaan

Kaamoksen pimeys sai minut tuoksuttelemaan hajuvesiä. Yllättäen ihastuin pääosin melko tummasävyisiin ja voimakkaisiin tuoksuihin. Ne veivät ajatukseni kesähaikailusta nauttimaan tummien päivien ja iltojen ihanuudesta.

Päivätuoksuni on jo pitkään ollut suht keveä, kuitenkin hieman särmikäs Bottega Veneta Eau Leger, jota rahtaan ulkomailta. Olen käyttänyt sitä siksi, etten ole parempaa löytänyt. Nyt kiinnostavia vaihtoehtoja löytyikin yllin kyllin. Ilahduin, kun vanha tuttavuus eli Hermès palasi Suomeen Helsingin Stockmannille.

Kun valitset tuoksua, unohda veriryhmät, horoskoopit tai ystävän ylistykset. Ostat tuoksun itsellesi. Ratkaisevinta on ihosi pH, lämpötila, ominaistuoksusi ja mielikuva, jonka tuoksu sinulle luo. Luota vaistoihisi.

Kokeile tuoksua aina iholle, mieluusti aamupäivällä tai päivällä. Anna tuoksun olla iholla pitkään, jotta voit haistella, kuinka tuoksu ihollasi kehittyy ja kenties muuttuu. Jos tykkäät tuoksusta vielä illallakin, niin olet oikealla tiellä.

Nappasin kuvat niistä tuoksuista, jotka jotenkin koukuttivat minut. Osa on jo aiemmin kauppoihin tulleita, osa tämän syksyn uutuuksia. Tutkittuani ihastuksieni tuoksukuvauksia huomasin yllättäen, että aika montaa tuoksua kuvataan viehkeän voimakkaaksi, vahvan naiselliseksi. Monesta löytyy appelsiinin kukkaa, vaniljaa, marjoja, valkoisia kukkia ja ruusua.

Vahvaa ja naisellista

Giorgio Armani Si Eau de Parfum Intensessä viehättää naisellinen vaniljan ja chypren yhdistelmä.

YSL Black Opium on mielestäni nuorekas yhdistelmä kahvia, appelsiininkukkaa ja vaniljaa.

Marc Jacobs Decadence on muodinluojan näköinen tuoksu. Tuoksu aukeaa vahvana ja metsäisenä, sitten kukat nousevat esiin. Niiden jälkeen haistan vielä meripihkaa ja vetiveriä. Vihreä pullo on nappivalinta tuoksulle.

Ylellistä

Sisley Soir d’Orient edp on kiinnostavan mausteinen, kukkainen ja metsäinen tuoksu, josta pidän koko ajan enemmän. Tämä ei ole jokapäivän tuoksu, vaan juhlistan sillä iltamenoa. Suhautan tuoksua hyvissä ajoin, sillä alkuun hieman tymäkkä tuoksu paranee ajan kanssa ihollani.

Michael Korsin kultakolmikosta on vaikea valita suosikkia. Ottaisin ne kaikki, jos kukkaro kestäisi. Kullanvärinen on hedelmäisen vihreä, ruusukultainen kukkaishedelmäinen ja valkokultainen runsaan itämainen.

Päivään kevyempää

Sensai The Silk on kosmetiikkamerkin ensimmäinen tuoksu. Kevyen itämainen ja hyvin naisellinen. Jännästi ensin tuoksuu mausteiset hedelmät, sitten ihanat valkoiset kukat. Kukkainen, muttei missään nimessä äitelä.

Hermès Le Jardin de Monsieur Li on laiskan vapaapäivän tuoksu, kun haluan tuoksua hyvältä, mutta en alleviivata että tuoksu tulee pullosta.

Hermès Jour d’Hermès Absolu voisi olla uusi päivätuoksun. Siinä on hieman ytyä, mutta silti tuoksu on ihollani raikas.

Muistathan tuoksuetiketin? Jos menet yleisötilaisuuksiin, laita tuoksu vasta sitten, kun et ole ihan lähellä muita ihmisiä. Ja sittenkin tuoksua vain aavistus. Tarkoitus on hurmata, ei tyrmätä.

Hyviä tuoksuvalintoja

Sini

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *