Naiselo 45+
Naiselo 45+

Tuoksuton vai hajusteeton – onko eroa?

Kun tuotteen kerrotaan olevan hajusteeton, eikä tuoteselosteestakaan löydy hajusteita, niin miksi lakkapurkin kyljessä sanotaan, että tuotteen tuoksu haihtuu nopeasti. Siis mikä tuoksu? Tarkoittaako hajusteeton tuoksutonta vai mistä on kysymys?

Kysyimme asiaa iho- ja kosmetiikkaneuvoja Merike Laineelta. Hän työskentelee Helsingin Allergia- ja Astmayhdistyksessä.

”Jos tuote on hajusteeton, sillä tarkoitetaan yleensä tuotetta, johon ei ole tarkoituksella lisätty hajusteaineosia. Tuoksuton tuote on hajuton eli ei haise miltään.

img_1593-002-002

Vaikka aineosaluettelon perusteella tuotteessa ei ole hajusteaineita, tuotteiden raaka-aineissa voi olla ominaistuoksunsa, joka haihtuu pian hiuksista.

Hajusteallergikolle tuotteen pitäisi sopia aineosaluettelon perusteella, mutta tuoksuyliherkkä voi saada raaka-aineiden ominaistuoksusta oireita.

Merkintä hajusteeton (sans parfum tms.) ei kuitenkaan aina valitettavasti ole sataprosenttinen tae siitä, että tuote sopii kaikille hajusteallergikoille. Tuotteessa voi olla esimerkiksi eteerisiä öljyjä jollain muulla funktiolla kuin hajusteena.”

Olkaapa siis tarkkoja. Sopiva tuote löytyy vain kokeilemalla. Hajusteettomista on hyvä alkaa, olipa ongelma hajusteallergia tai tuoksuyliherkkyys.

Sini

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *