Turvottamatta paras – testasimme

Pitkä lentomatka ja pitkä istuminen turvottavat jalkoja – ja voivat olla jopa terveysriski. Lentosukat ja jalkajumppa auttavat.

Joulukuussa lensimme molemmat kauas. Sini länteen, Kaisa itään. Oli hyvä mahdollisuus testata lentosukkia, sillä ilman niitä emme kumpikaan matkusta minnekään.

Jalkojen verenkierto heikkenee pitkän istumisen ansiosta, istutpa sitten lentokoneessa, junassa tai autossa. Lentokoneessa ongelmaa vielä tehostaa koneen ilmanpaine – eikä ahtailla käytävillä voi rampata koko ajan edestakaisin. Tällaisesta veritulpan vaara lisääntyy.

Hyvät lentosukat ovat sellaiset, joissa kompressio, puristus, vaihtelee asteittain. Kovin paine pitäisi olla nilkassa ja sen pitäisi vähentyä polvia kohti.

Pelkkä jalkaterän koko ei ole valintaperuste. Lisäksi pitäisi ottaa huomioon pohkeen ja nilkan ympärysmitta.

Lentosukat pitää pukea heti herättyä, vaikka lento olisi illalla. Niiden pitää olla riittävän napakat, jotta niistä on apua.

Vaikka käyttäisit lentosukkia, lennon aikana on hyvä muistaa myös pyöritellä ja nostella ja laskea jalkateriä, kävellä muutama minuutti säännöllisesti ja juoda runsaasti vettä.

Lentosukista on hyötyä arjessakin etenkin silloin, kun joutuu olemaan jalkeilla aamusta iltaan. Kaisa käyttää lentosukkia pitkinä luentopäivinä, myyjät työssään. Myös pitkiä leikkauksia seisten tekevät kirurgit pitävät jalat ja olon vetreinä tukisukkien avulla.

Kokeilimme Falke Energize 50 den strong -lentosukkia.
+ miellyttävä neulos
+ sopivan ohut myös lämpimiin maihin matkustettaessa
+ helppo pukea päälle
+ 24 tunnin yhtäjaksoisen pitämisen jälkeen säärissä ei mitään jälkiä, rantuja tms.
+ jalat eivät turvonneet lainkaan
+ helppo riisua jaloista pitkän käytön jälkeen
– ei mitään huonoa

Kaisa ja Sini

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *