Tutki pakkausta

Katsotko pyykinpesuainepakkauksen tuotetietoja, kun ostat pyykinpesuainetta? Jos et, kannattaisi, jotta et pilaa vaikkapa villa- tai silkkivaatteitasi.

Arat tekstiilit: esimerkiksi villa, silkki, akryyli, vaativat pesuaineen, jonka pH-arvo on neutraali eli 7. Oikea pesuaine pitää pestävän vaatteen hyvänä, ei esimerkiksi vie villaan kuuluvaa rasvaa pois.

Tutkailen usein ns. market-pesuaineiden pH-arvoja. En ole löytänyt marketeista yhtäkään pesuainetta, jolla itse pesisin villa- ja silkkivaatteeni. Kuitenkin siellä myydään pesuaineita, joihin on isolla tekstillä kirjoitettu ”villalle ja silkille”. Kuitenkin niiden pH on usein 9,5. Siis aivan liian voimakasta aroille vaatteille.

Valitettavan usein pesuainepakkauksesta saa suorastaan etsiä tuota tärkeää pH-lukua – ja kaikista pakkauksista sitä ei edes löydy. Sellaista pesuainetta en osta edes lakanoita varten.

Jos olet ostanut hyvän villaneuleen, miksi pilaisit sen väärällä pesuaineella, miksi et ostaisi tuotteelle sopivaa hienopesunestettä tai villalle ja silkille tarkoitettua erikoispesuainetta? Niitä myydään mm. monissa vaatekaupoissa, tavarataloissa ja pesuloissa.

Älä vain tuijota erikoispesuaineen hintaa. Näitä aineita annostellaan todella vähän, lääkemitalla – ei siis millään kevyellä ranneliikkeellä hulauteta. Lisäksi vaate pysyy hyvänä. Ja sehän suorastaan säästää rahaa.

Iloisia pesuhetkiä!

Kaisa

PS. Kaikki kuvat ovat market-pesuaineista, joita en kelpuuta omaan käyttööni.

Kommentit (2)
 1. No mitä sitten kannattaa ostaa?

  1. Kaisa Virtanen
   22.5.2016, 18:34

   Hei Kristiina, kiitos kysymyksestäsi. Aroille tekstiileille on hyvä käyttää hienopesunestettä, jonka pH7. Tällaisia myydään mm. Stockmannin pesuaine- ja vaateosastoilla, joissakin pesuloissa ja vaate-erikoisliikkeissä. Minä käytän SoftCare Silk Wash -nestettä, mutta muillakin merkeillä on vastaavia.
   -Kaisa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *