Naiselo 45+
Naiselo 45+

Uimapuku vaatii hoitoa

Aurinko, hiki, uima-altaan vesi, merivesi, hieno hiekka, vesiliukumäki, poreallas, pesemättömyys. Siinä on uima-asun vaarat.

Milloin uimapukua pidetään? No, tietysti mm. uidessa tai aurinkoa otettaessa. Uusikin uima-asu voi mennä piloille viikon aurinkolomalla. Olen nähnyt tällaisen esimerkin. Nainen oli ostanut uuden uikin lähtiessään etelään. Siellä hän oli käyttänyt asua päivittäin, huuhdellut sen käytön jälkeen ja kuivattanut eteläparvekkeen kaiteella. Tulos: uima-asun kukkapainatus hävisi, kun hän pesi asun kotonaan.

Vaikka porealtaassa olisi kiva istua putken kohdalla, kun se hieroo niin mukavasti ristiselkää, unohda se. Puvun takaosa voi muuttua nopeasti sideharsomaisen harvaksi.

Vesiliukumäki voi myös tuhota uima-asun takamuksen. Sinne voi tulla viiltoja, jotka tulevat esille vasta seuraavassa pesussa.

Kun olet käyttänyt uimapukua, pese se käytön jälkeen. Pelkkä huuhtelu ei riitä viemään aurinkorasvoja, hikeä, kloori- ja merivesijäämiä. Käytä hellävaraista hienopesunestettä. Muista huuhtella kunnolla, ettei kuituihin jää pesuainetta. Kaaritukivaatteita ei saa pestä koneessa. Unohda huuhteluaine, jotta elastaanikuitu ei kärsi.

Kuivata vaate varjossa. Jatkuvassa auringon paahteessa vähintään värit kärsivät ja mahdolliset painatukset voivat jopa vähitellen hävitä.

Älä säilytä uima-asua muovipussissa muuten kuin kuljettaessasi märkää pukua rannalta kotiin, koska elastaanikuitu ei pidä siitä.

Kaisa

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *