Uimapuvun pesu: pitääkö uima-asu pestä?

Aurinko, hiki, uima-altaan vesi, merivesi, hieno hiekka, vesiliukumäki, poreallas, pesemättömyys. Siinäpä uima-asun vaaroja. Uimapuvun pesu lisää uima-asun kestoa.

Tänä kesänä olen monen naisen kanssa keskustellut uimapukujen kestosta. Nämä naiset valittavat, että heidän pitää ostaa joka vuosi uusi uima-asu, jos he käyvät viikoittain uimahallissa tai meressä uimassa.

Olen eri mieltä! Kävin vuosia maanantaisin vesijumpassa eikä minun tarvinnut ostaa tuona aikana uikkeja. Uimapukuni kesti nämä viikoittaiset hallikäynnit. Ero oli siinä, että nämä naiset olivat käytön jälkeen vain huuhtaisseet uimapukunsa, mutta minä huolsin uimapukuani oikein. Lue juttu loppuun, niin saat vinkit.

Milloin uimapukua pidetään? No, tietysti mm. uidessa tai aurinkoa otettaessa. Uusikin uima-asu voi mennä piloille viikon aurinkolomalla. Olen nähnyt tällaisen esimerkin istuessani kuluttajariitalautakunnassa käsittelemässä vaatevalituksia. Nainen oli ostanut uuden uikin lähtiessään etelään. Siellä hän oli käyttänyt asua päivittäin, huuhdellut sen käytön jälkeen ja kuivattanut eteläparvekkeen kaiteella. Tulos: uima-asun kukkapainatus hävisi, kun hän pesi asun kotonaan. Uimapuvun pesu aina uinnin jälkeen olisi auttanut.

Uimapuvun pesu kuivat

Meri, uima-allas ja hieno hiekka

Vaikka porealtaassa olisi kiva istua putken kohdalla, kun se hieroo niin mukavasti ristiselkää, muista kuitenkin kohtuus. Puvun takaosa voi muuttua nopeasti sideharsomaisen harvaksi.

Vesiliukumäki voi myös tuhota uima-asun takamuksen. Sinne voi tulla viiltoja, jotka tulevat esille vasta seuraavassa pesussa.

Meriveden ja uima-altaan vesi voivat vaurioittaa uimapuvun, jos asua ei pestä käytön jälkeen. Vaatteen kuituihin jäänyt hieno hiekka ei tee tee hyvää uima-asun herkille kuiduille.

Ei vain huuhtelu

Kun olet käyttänyt uimapukua, pese se käytön jälkeen. Pelkkä huuhtelu ei riitä viemään aurinkorasvoja, hikeä, kloori- ja merivesijäämiä. Käytä hellävaraista hienopesunestettä. Muista huuhdella kunnolla, ettei kuituihin jää pesuainetta. Kaaritukivaatteita ei saa pestä koneessa. Unohda huuhteluaine, jotta elastaanikuitu ei kärsi.

Uimapuvun pesu

Kuivata vaate varjossa. Jatkuvassa auringon paahteessa värit voivat kärsiä ja mahdolliset painatukset voivat jopa hävitä.

Älä säilytä uima-asua muovipussissa muuten kuin kuljettaessasi märkää pukua rannalta kotiin, koska elastaanikuitu ei pidä siitä.

Kaisa

Muita vaatehuoltojuttuja:

Vaatehuolto, mikä tarua ja mikä totta?

Vaate nyppyyntyy – missä syy?

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *