Uusi terassi – ja siitä se lähti lapasesta

Mökillämme on ollut vain pieni, katettu terassi. Olimme jo monta vuotta suunnitelleet sen laajentamista. Välillä suunnitelmissa oli myös ns. kesäsaunan rakennuttaminen ja sen ja mökin yhdistäminen isolla terassilla. Välillä suunnitelmissa oli laajentaa terassia takkahuoneen eteen ilman kesäsaunaa. Eli tuo tavallinen tilanne: suunnitelmat elivät.

Uudeltakin terassilta näkee järvelle.

 

Kun mieheni kuoli muutama vuosi sitten, hautasin kaikki laajentamissuunnitelmat. Minulla ei ollut energiaa tällaiseen projektiin: suunnitella, etsiä tekijä jne. Viime vuonna sitten aktivoiduin ja yritin etsiä tekijää kyselemällä kyläläisiltä, tuntevatko tekijöitä. Eipä näyttänyt löytyvän.

Huhtikuussa olin kampaajallani Kaisulla Inochissa ja juttelimme niitä näitä. Siinä keskustelun aikana kävi ilmi, että Kaisun mies Mika Kemppainen oli ryhtynyt yrittäjäksi tehden remppoja yms. Pyysin Mikan yhteystiedot.

Sitten kaikki kävikin nopeasti: kävimme Mikan kanssa yhdessä mökillä, jotta hän näki paikan, kuuli suunnitelmani, toiveeni ja mittasi tulevan terassin koon.  Tarkistin vielä, että laskuttaahan niin, että saan kotitalousvähennyksen. En missään nimessä halunnut mitään pimeää työskentelyä, jota Mika ei kyllä ehdottanutkaan.

Sovimme, että hän hankkii kaikki tarvikkeet. Eipä aikaakaan, kun Mika ilmoitti terassin olevan valmis. Ehkä olin ”huono” tilaaja, koska kävin rakennusurakan aikana vain kerran mökillä. Silloin vasta tukirakenteet olivat valmiina.

Kun terassi oli valmis, sillä on kyllä kokoa: 9 metriä pitkä ja 2,7 metriä syvä – entiseen nähden tila lisääntyi vähintään tuplaksi tai ehkä jopa triplaksi.

Vuoden kuluttua saamme maalata terassiaidan pystypuut valkoiseksi, jolloin nekin maastoutuvat.

Terassi on valmis. Se on koko talon pituinen ja syvyyttä on 2,7 metriä. Koska tiputusta on yli 40 senttiä, terassille piti tehdä aita.

 

Kokeilin olemassa olevia terassikalusteita uudelle puolelle. Ruokapöytä, joka ennen näytti liian isolta vanhalla puolella, näytti nyt lähes pieneltä. Ja tietysti tuoleja piti hankkia lisää, koska entiset eivät riittäneet. En kuitenkaan halunnut panna kaikkea uusiksi, koska entiset kalusteet olivat primakunnossa. Nythän on muotia, että saman pöydän ympärillä voi olla erilaisia tuoleja.

Kalusteina uutta ja vanhaa.

Ennen grillasimme alapihan grillikatoksen muuratulla grillillä. Nyt tytär osti uudelle terassille kätevän kaasugrillin, joten ruokailun ja valmistuksen painopiste siirtyy uudelle terassille.

Uusi Muurikka-grilli. Grillaaja voi samalla ihailla järvimaisemaa

 

Kun viikonloppuna kävin maalla, totesin, että terassi vaatii vielä somistetta: kukkia. Se onkin sitten seuraava projekti. Näinhän se aina on: homma leviää kuin Elanto.

Juhannuksen 12-henkinen porukka mahtuu nyt hyvin terassille.

Kaisa

 

 

Kommentit (2)
  1. Business Woman
    19.6.2018, 10:16

    No jopas on upea kokonaisuus!

    1. Hei Business Woman, kiitos kommentistasi. Mekin olemme tyytyväisiä. Mika teki huolellista työtä ja oivalsi hyvin epämääräiset näkemykseni.
      -Kaisa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *