Naiselo 45+
Naiselo 45+

Uutta luonnonkosmetiikassa

Vaikka luonnonkosmetiikan suosion sanotaan olevan nousussa, uudet raaka-aineet ovat harvassa. Yksi uusimmista ideoista on hyödyntää probiootteja iholla. 

Probioottien suotuisa vaikutus suolistoon on jo tuttu juttu. Nyt ne on valjastettu pitämään huolta ihon ekosysteemistä, jotta iho pysyy mahdollisimman nuorekkaana ja vahvana. Probiootteja löytyy etelä-afrikkalaisen Esse Organic Skincaren Probiotic -seerumista. Tapasimme tuotteiden kehittäjän ja sarjan perustajan Trevor Steyn syksyllä, kun hän esitteli sarjaa kosmetologeille ja lehdistölle. Kyseessä on ammattikosmetiikkasarja, jota myydään kauneushoitoloissa.

Yksi millilitra probioottiseerumia sisältää miljardi elävää probioottimikrobia. Jotta ne säilyisivät elinvoimaisina, seerumi on pakattu ilmatiiviiseen lasipulloon.

Olen testaillut seerumia muutaman kuukauden. Pidän sen koostumuksesta, tuntuu hyvin samettiselta iholla. Suurta mullistusta en ihoni kunnossa ole havainnut, mutta yllättävän hyvässä kunnossa se talven yli säilyi. Jatkan käyttöä.

Samalla innostuin testaamaan myös minulle uusia luksusluonnonkosmetiikkatuotteita. Suosikeikseni ovat nousseet Tata Harper Nourishing -öljyputsari ja Alorée Two-Phase Mist City Protect -kosteussuihke.

Hieman epäröiden suhtauduin May Lindstrom Skin -sarjan The Blue Cocoon -öljyyn. Sininen öljy on kiinteänä purkissa, josta sitä levitetään sormin iholle, jolle öljy sulaa hetkessä. Ihana öljy, ihana tuoksu.

Vinkit näihin tuotteisiin sain, kun haastattelin Anna-lehteen luonnonkosmetiikkaa käyttäviä julkkiksia. Näin toimittajakin oppii uutta!

Sini

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *