Vadelma-valkosuklaakakku valmistuu helposti vatkaamatta

Herkullinen, helppo, vatkaamatta valmistuva vadelma-valkosuklaakakku vie kielen mennessään. Ja mikä parasta, sen tekeminen on helppoa kuin heinänteko ja onnistuu hyvin vaikka et olisikaan mestarileipoja.  

Vadelma-valkosuklaakakku on yksi suosituimmista blogin leivontaohjeista kautta aikojen. Tämä Elina Jyväksen laatima kakku on helppo tehdä ja onnistuu myös mökillä.  Juhannuksen kunniaksi on aika nostaa se jälleen esille. Herkulliseen kakkuun lisätään vadelmien lisäksi kardemummaa ja valkosuklaata. Komeuden kruunaaa rento kuorrutus, joka sekoitetaan mascarponejuustosta ja lemon curd -tahnasta.

Kaisa on tehnyt herkullista vadelma-valkosuklaakakkua ohjeella monta kertaa, ja Sinikin muutaman kerran. Voimme siis vilpittömin mielin suositella tätä!

Vadelma-valkosuklaakakku tarjottimella..
Vadelma-valkosuklaakakun lisämausteena on kardemumma. Kuva Elina Jyväs.

1 kakku
10-12 annosta

valmistusaika 15 min + paistaminen 35-45 minuuttia

Näitä tarvitset vadelma-valkosuklaakakkuun
175 g voita
2 dl sokeria
3 munaa (huoneenlämpöisiä)
1 dl ruokakermaa
4 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 tl jauhettua kardemummaa
¼ tl suolaa
100 g valkosuklaata rouhittuna
2 dl (n. 125 g) kokonaisia vadelmia

Vadelma-valkosuklaakakun kuorrutus ja koristeet
250 g mascarponejuustoa (tai maustamatonta tuorejuustoa, ei kevyttä)
1-1 ½  dl lemon curd -tahnaa (esim. Mackays)
2 dl tuoreita vadelmia
(tomusokeria ja syötäviä kukkia)

Vadelma-valkosuklaakakku -pala.
Vadelma-valkosuklaakakku onnistuu sellaiseltakin, joka ei ole tottunut leipoja.

Sulata voi kattilassa. Nosta kattila levyltä.

Lisää haaleaksi jäähtyneeseen voisulaan sokeri, munat ja ruokakerma. Sekoita tasaiseksi.

Lisää muutamassa erässä keskenään sekoitetut vehnäjauho, leivinjauhe, vaniljasokeri, kardemumma ja suola. Kääntele taikinaan rouhittu valkosuklaa ja vadelmat.

Kaada taikina kertakäyttöiseen leivontavuokaan (esim. Saga, tilavuus 1,5 l). Tasoita taikinan pinta lastalla.

Paista 175-asteisen uunin keskitasolla 35-45 minuuttia, vuoan koosta ja muodosta rippuen. Kakku on kypsä, kun leivonnaisen keskelle pistettyyn taikinaan ei tartu kosteaa taikinaa.

Kumoa jäähtynyt kakku tarjoiluvadille tai voit toki tarjota sen suoraan vuoasta.

Notkista mascarponejuusto lusikalla ja sekoita siihen lemon curd -tahna.

Levitä kuorrutus jäähtyneen kakun päälle ja viimeistele tuorein vadelmin sekä halutessasi tomusokerilla ja syötävillä kukilla.

Herkullisia leivontahetkiä

Kaisa ja Sini

Pääruuaksi sopisi

Itämainen grillilohi – juhannuksen maukas ja helppo ruoka

Tee Jussin juhliin mehevä kalaherkku, poimi ohjeesta myös viinivinkit!

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *