Naiselo 45+
Naiselo 45+

Väkst-ravintola, Kööpenhaminan helmiä

Taannoisella Kööpenhaminan-työmatkallani kävin Väkst-ravintolassa, joka on erikoistunut kasvisruokaan. Jos harmittelet, ettet ole löytänyt maukasta kasvisruokaa Köpiksestä, nyt voit unohtaa sen.

Söimme valokuvaajan kanssa lounasmenun. Tulimme ravintolaan lounasajan lopussa, jolloin ravintolassa alkoi olla jo rauhallista. Koska nautiskelimme ruokamme kaikessa rauhassa ja valokuvasimme ravintolaa, aikaa kului. Lopulta olimme ainoat asiakkaat. Tanskassahan monessa paikassa lounasajan jälkeen ravintoloissa hiljenee ennen iltaryysiksen alkamista.

ruoka

menu

Kaikki kolme ruokalajia olivat todella herkullisia. Miellyttäviä, tasapainoisia makuyhdistelmiä. Nousee vieläkin vesi kielelle, kun muistelen annoksiamme. Kolmen ruokalajin hinta oli 275 DKK, ei mikään ”syntinen” hinta tasokkaasta ruuasta aivan Köpiksen keskustassa.

Ravintola on sisustettu menneiden vuosikymmenten ja elämäänähneillä kalusteilla ja lampuilla. Kasveja on käytetty paljon. Rentoja viherkasviryhmiä on kaikkialla. Kaksikerroksisen ravintolan alakerran portaikon päälle on tehty ”kasvihuone”, lasinen katto, josta roikkuu kasveja. Mielettömän kivannäköistä ja viihtyisää.

kasvit2

Väkst on kivenheiton päässä Raatihuoneentorilta, pienellä sivukadulla, osoite Sankt Peders Straede 34.

Suosittelen!

Kaisa

väkst = kasvi, kasvu

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *