Välipäivinä Tallinnaan

Vielä ehdit piipahtaa parissa kivassa näyttelyssä, jos suunnistat Tallinnaan nyt lomilla.

Tammikuun 18 päivään saakka ovat auki niin Viron merimuseon Lentosataman Meri vaatekaapissa -näyttely sekä Kumussa huikea 1920-luvun naisten pukeutumisesta kertova näyttely, josta Kaisa postasi täällä jo aiemmin.
Lentosatama ja merimuseo olivat minulle uusi tuttavuus. Museo sijaitsee noin sata vuotta sitten Pietari Suuren merilinnoitusta varten rakennetussa hallissa. Jo tilan arkkitehtuuri ihmetyttää, sillä hallin teräsbetonikupolit nousevat korkealle ja ilman yhtään kantavaa tukipilaria.
Katsottavaa riittää koko perheelle, sillä esillä on muun muassa 1930-luvulla rakennettu sukellusvene Lembit, johon pääsee myös sisälle ihmettelemään. Muita isompia katsottavia on aidon kokoinen vesitasolentokonemalli, jääpuret, purjeveneet, tykit ja merimiinat.
Meri vaatekaapissa -näyttely esittelee merellistä muotia. Kivasti kootussa näyttelyssä avataan muun muassa uimavaatteiden ja myrskyn kestävien vaatteiden historiaa ja kehitystä. Katsottavaa on niin miehille, naisille kuin lapsillekin. Voit myös valokuvauttaa itsesi aidoissa merimiesvaatteissa.
Ei ole ihme, että museo sai Vuoden eurooppalainen museo 2014 -erikoispalkinnon tänä vuonna.
Lisätietoja löydät www.lennusadam.eu

Sini

Naiselo 45+ pääsi tutustumaan Lentosataman ja Kumun näyttelyihin D’oro Pr-toimiston ja TallinkSiljan yhdessä järjestämällä matkalla.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *