Naiselo 45+
Naiselo 45+

Valoa luvassa – Lux Helsinki alkaa

Tervetullutta valotaidetta ja nyt myös valoisia ruokia on tarjolla loppuviikon ajan Helsingissä. Aikaisempien vuosien kokemusten perusteella tapahtumaa voi suositella myös kauempaa tuleville. 

Valofestivaali Lux Helsinki alkaa torstaina 5.1. on nähtävissä 9.1. saakka joka päivä klo 17-22.

lux1
Tuomiokirkko viime vuoden juhla-asussaan.

Tänä vuonna reitti kulkee Kauppatorilta Mariankatua pitkin Kruununhakaan, Helsingin yliopiston kortteleissa sijaitsevalle Topelian pihalle ja Kansalliskirjaston sisäpihan kautta takaisin Kauppatorille. Festivaali valaisee historialliset arvorakennukset ja hämärät sisäpihat.

Valo-, media- ja kuvataiteilijat Suomesta, Hollannista ja Meksikosta toteuttavat tapahtuman pääreitille yhteensä 15 teosta.

Reitin keskipisteenä on Tuomiokirkko, joka valaistaan neljältä sivulta. Tarja Ervastin Domus 360° – Neljä kotia on koettavissa jokaisesta ilmansuunnasta, läheltä ja kaukaa. Tornin kirkas valaistus loistaa kauas. Lähietäisyydeltä teosta kannattaa tarkastella Senaatintorilta, Unioninkadulta ja Kirkkokadulta sekä kirkon ylätasanteilta.

Tämän vuoden koko ohjelma, teokset ja tekijät löytyvät täältä. Käy myös katsastamassa Kaapelitehtaalla Valotaiteen Lux In -näyttely, joka on avoinna 1.-10.1. klo 15-22.

lux3

Samaan aikaan on käynnissä myös Lux Eat -ravintolafestivaali, jonka aikana voi syödä teeman mukaisia annoksia ruokarekoista tai mukana olevissa ravintoloissa. Annosten hinnat ovat 10, 30 tai 50 euroa. Tapahtumasta löydät lisätietoja täältä.

Yksi mukana olevista ravintoloista on La Maison, jonka ikkunoihin toteutetaan revontulimainen valoinstallaatio, jota voi katsella La Maisonin edessä tai sisällä ravintolassa Menu Luxia, 50 e, nauttien.

”Koska Lux Helsinki keskittyy pitkälti Senaatintorin ja ydinkeskustan maisemiin, halusimme tuoda lisää valoa myös tänne Eiraan. Pimeydessä ja talven kylmyydessä valo, taiteen kauneus ja nautinnollinen ruoka tuovat iloa tammikuuhun”, La Maisonin ravintoloitsija Mari Kärkkäinen taustoittaa. Ravintola löytyy osoitteesta Tehtaankatu 21.

Käväisin syksyllä syömässä La Maisonissa ja maistelemassa ravintolan itse maahantuomia, ranskalaisia luomuviinejä. Ruoka oli todella hyvää, samoin viinit. Ravintola on mukava tuulahdus ranskalaisuutta.

Sini

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *